Alexandru Slusari: Am asistat la un circ regizat de PSRM, Grupul Șor și PAS

Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, afirmă că, pentru a doua oară, în Parlament a avut loc un circ. Potrivit lui, de data aceasta, circula a fost regizat și realizat de către Partidul Socialiștilor, Grupul Șor și Partidul Acțiune și Solidaritate. Declarațiile au fost făcute într-un briefing de presă, susținut după ce în Parlament s-a constatat lipsă de cvorum, iar subiectul cu privire la învestirea Guvernului Grosu a fost epuizat, transmite IPN.

Alexandru Slusari a menționat că, în decembrie încă, Platforma DA a propus formula unui guvern anti-criză, care să gestioneze criza pandemică, economică, iar acum erau deja să fie pe calea spre alegerile anticipate, care urmau să fie organizate în această vară. Însă, aceasta formulă nu a fost acceptată, fiind calificată că nu e bună, însă a fost furată de cei de la PAS. „Dacă ați furat această idee, asumați-vă guvernarea”, a spus deputatul.

Potrivit lui, s-a insistat pe anticipate, dar s-a ajuns la o explozie a pandemiei. Și „ei înțeleg că nu pot merge în alegeri anticipate pe sicrie”.

Deputatul Platformei DA afirmă că PAS a dat ieri un răspuns evaziv la întrebarea dacă vor vota propriul guvern. În opinia sa, este o tratare superficială a lucrurilor, este un joc pentru a-și satisface scopurile politice din toate cele trei părți – PSRM, Grupul Șor și PAS.

Alexandru Slusari consideră că mai departe circul va fi continuat la Curtea Constituțională, iar socialiștii și cei de la Șor vor încerca să impună candidatul majorității. Politicianul a mai spus că Igor Dodon și Maia Sandu vor face între ei competiție – cine este responsabil de situația din țară, acuzându-se reciproc.

În ședința Parlamentului de astăzi, deputații urmau să dezbată proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitatea al Guvernului și acordarea votului de încredere cabinetului de miniștri propus de Igor Grosu. În sală s-a constatat lipsă de cvorum după ce deputații din Partidul Socialiștilor și cei din platforma parlamentară Pentru Moldova, din care face parte și Partidul politic Șor, au părăsit sala de ședințe. Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că subiectul cu privire la învestirea Guvernului Grosu a fost epuizat. Este a doua tentativă eșuată de învestire a Guvernului, după care, potrivit legislației, urmează dizolvarea Parlamentului și alegeri parlamentare anticipate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.