Alegeri în circumscripția nr. 38 Hâncești: profilul candidatului Anatolie Postolachi

Materialul face parte dintr-un ciclu care prezintă date biografice, informații despre venituri și avere, precum și experiența profesională a candidaților la funcția de deputat în circumscripția uninominală nr. 38 Hâncești.

Candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Anatolie Postolachi, este ultimul în buletinul de vot. Acesta este de meserie jurist și activează în cadrul societății comerciale „Radu-Lum-Luci” SRL.

Candidatul a absolvit Colegiul Republican de Informatică și Merceologie din Chișinău, iar apoi a studiat și managementul administrației publice la Academia de Administrație Publică. A absolvit și Facultatea de Drept de la Universitatea de Stat din Moldova, a studiat la Universitatea populară „N. Iorga” din România.

În perioada anilor 1992-1999, Anatolie Postolachi a activat în calitate de manager în vânzări în cadrul unui SRL. Din 1999 și până în 2007, a fost primarul satului Buțeni din raionul Hâncești, localitatea de baștină.

Din 2007, timp de doi ani, a exercitat funcția de vicepreședinte al raionului Hâncești, iar în perioada anilor 2009-2013 a fost șef al Oficiului teritorial Hâncești al Cancelariei de Stat. Începând cu anul 2013, este administratorul SRL „Radu-Lum-Luci”.

Pentru perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2019, împreună cu soția, candidatul declară venituri din salarii în valoare de peste 167 de mii de lei. Anatolie Postolachi deține 30% cotă parte din SRL „Radu-Lum-Luci”. Alte bunuri familia nu menționează în declarația de avere depusă la organele electorale.

Anatolie Postolachi, în vârstă de 47 de ani, este căsătorit și are trei copii.

---
Notă


Comisia Electorală Centrală a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hâncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar al municipiului Hâncești, obținut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.