Adrian Dupu la Forumul Economic de la Chișinău: Ne dorim să devină o tradiție

Este de datoria instituțiilor statului să asigure mediului de afaceri predictibilitate, pentru că nu poți vorbi despre o economie puternică, fără un sector privat bine consolidat. Și un sector privat bine consolidat înseamnă și încredere în autoritățile publice. Declarația aparține secretarului de stat de la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României, Adrian Dupu, și a fost făcută la deschiderea ediției a II-a a Forumului Economic de la Chișinău desfășurat sub auspiciile familiei regale a României, transmite IPN.

Oficialul român a menționat că își dorește ca acest forum să devină o tradiție, inclusiv pentru că adună într-un spațiu reprezentanții din serviciul public și cei ai mediului privat un spațiu. „Anul acesta ne-am alăturat și noi, organizatorii. De ce suntem aici? Pentru că cele trei teme ale forumului – investiții, inovare și integrare europeană – sunt și obiectivele noastre, obiectivele României, ceea ce ne dorim noi pentru Republica Moldova. Este motivul pentru care sprijinim și suntem alături de tot ce înseamnă autorități publice, instituții ale statului, dar și mediul privat. Într-adevăr, credem că aceasta este soluția pentru parcursul Republicii Moldova”, a precizat Adrian Dupu.

Secretarul de stat a declarat că, prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României, se investește foarte mult în educația din Republica Moldova și în inovare. „Vom continua să sprijinim educația de calitatea în Republica Moldova, vom continua să sprijinim astfel de inițiative, cum este acest forum”, a mai spus Adrian Dupu.

Ambasadorul Ordinului de Malta în România, Roberto Musneci, a menționat că genericul forumului este plin de conținut. „Inovare, dezvoltare economică și integrare europeană. E clar că toate aceste concepte sunt interconectate și acest lucru l-am văzut și în alte țări ale regiunii. Procesul de dezvoltare implică o dezvoltare economică, o dezvoltare instituțională, o dezvoltare a societății civile”, a notat Roberto Musneci.

Potrivit lui, toate aceste dimensiuni, fiind interconectate, ar putea defini o viziune de țară. Însă o viziune de acest gen nu ar fi suficient de puternică, dacă nu se bazează asupra unei dezbateri echilibrate și pașnice asupra valorilor care definesc.

Forumul Economic de la Chișinău este organizat în perioada 22-23 februarie de către Clubul de afaceri International Business Society, în parteneriat cu Agenția de Investiții din Moldova, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (România) și Transylvania Today.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.