Adrian Dupu discută despre importanța alegerilor europarlamentare pentru Republica Moldova și România

Adrian Dupu discută despre importanța alegerilor europarlamentare pentru Republica Moldova și România

Președintele PNL Diaspora Republica Moldova, Adrian Dupu, s-a întâlnit la Ialoveni cu primari, consilieri raionali și locali, lideri locali si sute de cetățeni pentru a discuta despre importanța alegerilor europarlamentare din 9 iunie atât pentru România cât și pentru Republica Moldova. La întâlnire a participat și președinta raionului, Natalia Eremia, transmite IPN.

„PNL a fost și este cel mai mare susținător al Republicii Moldova, iar europarlamentarii PNL au fost cei mai vocali în susținerea parcursului european al Republicii Moldova. Suntem încântați că avem un număr așa se mare de membri și susținători în Ialoveni, care sunt gata să se implice pe deplin în această campanie. Totodată, s-a luat hotărârea ca în cel mai scurt timp să fie constituită o organizație regională și în raionul Ialoveni”, a scris Adrian Dupu pe pagina sa de Facebook.

În calitatea sa de secretar de stat, conducător al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, a discuta la Bălți despre „proiectele pe care le implementează Departamentul în regiunea de nord a Republicii Moldova, cât și despre provocările cu care se confruntă instituțiile pe care le reprezintă”.

„Am avut parte de o primire foarte călduroasă la Episcopia de Bălți unde am fost întâmpinat de Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți. La întâlnire au participat și doamna Ina Ilașciuc Ungureanu, directorul Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, și doamna Natalia Gașițoi, rectorul Universității de Stat „Alecu Russo". M-am bucurat să văd că trei instituții emblematice din Bălți lucrează împreună pentru promovarea limbii, culturii și tradițiilor românești. Am fost onorat să primesc cu această ocazie din partea Preasfințitului Antonie, Crucea Bălțeană, cea mai înaltă distincție a Episcopiei de Bălți”, a precizat Adrian Dupu pe aceeași platformă.

Al treilea an consecutiv, de 9 mai, Ziua Europei, DRRM a fost prezent în Orășelul European de la Chișinău.

Sute de oameni s-au oprit la standul organizat de Ambasada României, alături de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Reprezentanți ai Departamentului au oferit vizitatorilor materiale promoționale personalizate și au prezentat acțiunile desfășurate în sprijinul cetățenilor din Republica Moldova pentru consolidarea comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie.

Secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, i-a încurajat cu această ocazie pe participanți să nu renunțe la visul pe care îl au, și anume: Republica Moldova în Uniunea Europeană.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.