Acord de cooperare cu Agenția Națională pentru Sport din România

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Agenția Națională pentru Sport din România vor coopera. Guvernul a aprobat semnarea unui protocol în acest sens, transmite IPN.

„Suntem în proces de consolidare și îmbunătățire a relațiilor de colaborare cu România în domeniul sportului. Avem deja experiență bună în acest sens. Am organizat împreună maratonul Rubicon în acest an. Au alergat sportivii noștri din Chișinău la București. Anul viitor sperăm să alerge de la București la Chișinău”, a declarat ministrul educației, Dan Perciun.

Documentul prevede organizarea unor activități comune la diferite discipline comune la diferite discipline sportive. De asemenea, prevede schimb de experiență privind organizare de competiții și alte evenimente de promovare a sportului. Mai este prevăzută promovarea sportului pentru persoanelor cu dizabilități, dezvoltarea medicinei sportive, promovarea activităților anti-doping și alte aspecte importante”, a mai spus ministrul.

Protocolul dintre Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Agenția Națională pentru Sport din România privind cooperarea în domeniul sportului se încheie pentru o perioadă de 5 ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.