Accesul la terenurile de joacă din capitală rămâne restricţionat

Accesul la terenurile de joacă din capitală rămâne restricţionat până la o nouă decizie a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău –precizează șeful Direcției locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov.

Contactat de IPN, Ion Burdiumov, a precizat că, mai devreme, terenurile au fost sigilate. Au fost plasate anunţuri, inclusiv pe site-ul Primăriei, că accesul la ele este restricționat. „Deocamdată situaţia epidemiologică din oraş nu ne permite să adunăm copiii la terenurile de joacă”, a menționat Ion Burdiumov. Chiar dacă, în unele cazuri, părinții nu țin cont de restricții și le permit copiilor să se joace la terenurile din curte, nimeni nu a fost amendat și nici nu va fi, spune șeful DGLCA.

Întrebat despre renovarea terenurilor de joacă, Ion Burdiumov a comunicat că în acest an renovări în curțile de bloc nu se fac, numai la terenurile de joacă mari, dinafara curților.

Şeful Secției amenajare și salubrizare DGLCA, Vasile Efros, a precizat că sunt deja finalizate lucrările la terenurile de joacă din parcul Alunelul şi La Izvor. „La Izvor este un teren deja finalizat şi la al doilea urmează a fi începute lucrările săptămâna viitoare. În scuarul Ion Pelivan, aceeaşi situaţie. Pe aleea Mircea cel Bătrân au fost lansate lucrările, săptămâna viitoare vor fi finalizate”, a spus Vasile Efros.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.