A fost inaugurat primul Incubator Municipal de Afaceri

Întreprinderile nou-înregistrate pot obține sprijin managerial, servicii de asistență și suport consultativ în cadrul primului Incubator Municipal de Afaceri deschis la Chișinău. Primarul general, Ion Ceban, a declarat că, prin acest proiect, municipalitatea vine să creeze oportunități pentru tinerii din capitală de a-și deschide afaceri acasă, transmite IPN.

„Ne dorim ca acest spațiu să devină prietenos tinerilor, iar noi ne gândim și asupra unor alte modele mai extinse. Lucrăm și la un concept de cercetare și dezvoltare cu un spațiu mai mare în Chișinău. Vrem să găsim, de exemplu, soluții de intervenții pe zonele economice libere și pe relocații de business, inclusiv în contextul la ceea ce se întâmplă în Est”, a menționat Ion Ceban.

Incubatorul Municipal de Afaceri deschide noi oportunități de business pentru tinerii din municipiu, dar și pentru migranți și refugiați, și va deveni o punte de comunicare între întreprinderile mici și mijlocii și administrația locală. Pentru început, instituția, cu o suprafață de peste 200 de metri pătrați, va putea găzdui până la 30 de rezidenți.

Beneficiarii incubatorului pot fi viitorii antreprenori, care au între 18 și 40 de ani, cu viza de reședință în Chișinău și care doresc să deschidă o afacere sau dețin o întreprindere înregistrată în municipiul Chișinău de cel mult 12 luni. Rezidenții pot fi și lucrătorii migranți cu vârsta de până la 40 de ani și refugiații care au între 18 și 40 de ani și care au creat un parteneriat cu un tânăr rezident, care are viza de reședință în municipiul Chișinău și doresc să deschidă o afacere sau dețin o întreprindere înregistrată în municipiul Chișinău de cel mult 12 luni.

Incubatorul Municipal de Afaceri a fost creat cu suportul UN Woman și UNICEF Moldova, iar activitatea acestuia va fi coordonată de Centrul Municipal pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului în calitate de instituție responsabilă de implementarea Programului municipal „STARTUP pentru TINERI ȘI MIGRANȚI” și a politicii municipalității pentru creșterea și dezvoltarea antreprenoriatului în capitală Chișinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE