200 de blocuri locative au fost reparate în Chișinău în cadrul programului municipal

Două sute de blocuri locative din Chișinău au fost reparate capital de la lansarea programului municipal acum doi ani. Intervențiile au vizat reapariția acoperișurilor deteriorate, rețelelor inginerești în locurile de uz comun și schimbarea geamurilor din scările de bloc, transmite IPN.

Șeful Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Ion Burdiumov, a comunicat că în anul curent se planifică continuarea lucrărilor de reparație. Odată cu intrarea în vigoare a Legii cu privire la condominiu în 2022, se permite intervenții în blocurile locative doar prin programe municipale. Dacă până în prezent direcția a avut voie să intervină având solicitări de la locatarii blocurilor, acum poate interveni doar prin programe municipale, a precizat șeful direcției.

Pe lângă reparația blocurilor, va continua și programul de închidere a tuburilor pentru deșeuri acolo unde au mai rămas. Pentru aceste lucrări în anul curent sunt alocați 6 milioane de lei. Tuburile pentru deșeuri din blocurile locative vor fi sigilate și vor fi amenajate platforme de acumulare a deșeurilor în curte, în locurile unde sunt asigurate condițiile pentru a putea fi evacuate de către autospeciale Regiei „Autosalubritate”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.