20 de liceeni au participat în cadrul programului de educație financiară marca maib

Încă un grup de elevi a obținut o serie de competențe noi și instrumente utile pentru a naviga domeniul financiar aplicat în viața cotidiană, prin intermediul programului de educație financiară organizat de maib.

În cadrul vizitei la maib park și a lecției de educație financiară, cei 20 de elevi ai clasei a XII-a din Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din capitală au aflat cum să-și gestioneze mai bine propriul buget, pentru ce produse și servicii de banking pot opta în funcție de necesități, dar și cum funcționează, în general, lumea finanțelor.

Pe lângă cunoștințele generale obținute, elevii au făcut o excursie în sucursala și în sediul maib park, unde au avut ocazia să descopere oportunitățile și filosofia băncii, dar și să exploreze tehnologiile aplicate la maib, care fac experiența clienților mai simplă, ușoară și plăcută.


Participanții lecției de educație financiară:

„Vizita ne-a oferit oportunitatea de a face cunoștință cu sediul central al maib, de a afla despre diverse subtilități din domeniul financiar și de a obține o experiență captivantă.

Clădirea m-a impresionat prin versatilitate, prin designul său luminos și prin modul în care sunt amenajate zonele sucursalei. Trainerii au fost prietenoși și amabili, au prezentat materialul într-un mod captivant și interactiv, fiind foarte receptivi la întrebările noastre.”

„Lecția de educație financiară ne-a ajutat să descoperim mai multe despre activitatea maib, despre istoria, serviciile și tehnologiile băncii. Trainerii ne-au relatat despre oportunitățile oferite de maib, despre modul de funcționare a băncii, fiind totodată foarte competenți și prietenoși. A fost grozav să văd cum funcționează sistemele bancare din interior și să înțeleg rolul lor în economie.”

„Vizita la maib park a fost o experiență distractivă și, totodată, educativă. Am învățat o mulțime de lucruri interesante despre istoria băncilor și despre tendințele actuale din domeniul bancar. Angajații maib au dat dovadă de profesionalism și carismă, fapt care a făcut această vizită să fie o călătorie memorabilă în lumea bancară.”


În anul 2023, peste 500 de elevi din instituțiile de învățământ din capitală au participat la lecțiile de educație financiară marca maib.

În cadrul lecțiilor ordinare de educație financiară pot participa elevii cu vârsta de până la 14 ani, programându-se printr-o solicitare expediată la adresa 
tatiana.cojuhari@maib.md.

În 2023, banca a lansat proiectul de educație financiară maib edu, destinat tuturor categoriilor de vârstă. Te îndemnăm să înveți continuu despre educația financiară! Mai multe articole utile la acest subiect poți descoperi
aici sau pe paginile maib edu pe social media.

     

Tu conduci. maib


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.