11 și 15 ani de pușcărie pentru doi tineri care au abuzat sexual o minoră în Călărași

Doi tineri în vârstă de 24 și 27 de ani au fost condamnați la închisoare pe un termen de 15 ani și, respectiv, 11 ani, după ce în luna iulie au violat o minoră în raionul Călărași. Sentința a fost emisă de Judecătoria Strășeni, sediul Central, iar pedeapsa pentru viol și acțiuni violente cu caracter sexual urmează să fie executată în penitenciar de tip închis, transmite IPN.

Procuratura Generală precizează că totul s-a întâmplat pe 15 iulie 2022, după miezul nopții. Inculpații se aflau într-o odaie a unei case de locuit situată într-un sat din raionul Călărași. Aceștia erau în stare de ebrietate alcoolică. Având scopul să violeze fata despre care știau cu certitudine că nu are vârsta de 14 ani, au amenințată-o cu violența. Ulterior, au întreținut cu ea un raport sexual în mod forțat. După, cel mai tânăr agresor, amenințând-o cu vătămarea integrității corporale, a întreținut cu aceasta un act sexual în formă perversă.

Pe tot parcursul desfășurării procesului penal, inculpații s-au aflat în stare de arest preventiv, măsura preventivă fiind menținută și de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.