Specialiștii Apă-Canal Chișinău au verificat peste 13 mii de contoare de la început de an
Print Send by email
12:28, 06 Noi 2018

De la începutul anului curent, peste 13 mii de contoare au fost verificate metrologic de către specialiștii SA „Apă-Canal Chișinău”. Peste 10 mii dintre acestea sunt apometre cu diametre mici (D-15 mm). Celelalte sunt din sectorul particular și de la agenții economici. În luna octombrie, au fost verificate 1700 de contoare de apă cu diverse diametre, se menționează într-un comunicat de presă al furnizorului de apă, citat de IPN.

Potrivit SA „Apă-Canal Chișinău”, verificarea metrologică a contoarelor de apă rece și caldă din apartamente este o obligație care-i revine fiecărui proprietar. O dată la cinci ani, contoarele pentru apă trebuie supuse verificărilor.

Verificarea apometrelor poate fi efectuată prin depunerea unei cereri la „Apă-Canal Chișinău”, sediul central din str. Albișoara, 38, biroul 101. Solicitanții trebuie să prezinte un act emis de gestionarul fondului locativ în care este indicat consumul curent și indicii contorului. Punctele de recepție a contoarelor de apă pentru verificare metrologică și reparație sunt: biroul 100 din sediul, dar și Laboratorul de verificare metrologică a contoarelor de apă, din str. Lunca Bâcului, 24.

Pentru persoanele fizice verificarea contoarelor costă 66 lei, iar reparația – 86 lei. Persoane juridice vor plăti 120 de lei pentru verificarea apometrelor, iar pentru reparație 161 de lei.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Dezvelirea bustului în cinstea unui membru al Sfatului ȚăriiConferințe IPN [HD] | Preferințele moldovenilor privind sărbătorile de Paști
Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Vezi toate
banner creditex