Recital de pian pe peronul gării din Chișinău
Print Send by email
16:54, 14 Sep 2018

Compozitorul Eugen Doga a susținut vineri, 14 septembrie, un recital de pian chiar pe peronul gării din capitală. Maestrul a interpretat câteva dintre cele mai faimoase melodii ale sale, încântând publicul, transmite IPN. „Locul pentru un asemenea recital a fost ales perfect. Gara este o poartă spre lume. Mă bucur că am ocazia să mă aflu aici”, a menționat Eugen Doga, spunând că  nu a mai cântat niciodată într-o gară.

Ulterior, maestrul a fost surprins de prestația copiilor de la Palatul de Cultură al Feroviarilor, care au cântat și au dansat pe celebra melodie „Maria-Mirabela”, scrisă de Eugen Doga, pe versuri de Grigore Vieru.

„Nu este cea mai ușoară lucrare, însă a fost interpretată perfect de acești minunați copii. Sper că ei vor deveni un exemplu și pentru alții. Au ciripit atât de frumos! Cred că ei, cu timpul, se vor transforma în niște privighetori, care vor cuceri meridianele, poate chiar cu ajutorul „Căii Ferate”, a menționat Eugen Doga.

Directorul general al CFM, Iurii Topala, i-a mulțumit compozitorului  pentru deschidere și colaborare. „Maestrul a dăruit companiei dreptul de a-i utiliza melodiile în gările și trenurile din țară, contribuind, în acest fel, la delectarea călătorilor noștri”, a comunicat directorul general al CFM.

În 2018, Eugen Doga a obținut dreptul de a circula gratuit cu trenul pe oricare dintre cursele CFM.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Dezvelirea bustului în cinstea unui membru al Sfatului ȚăriiConferințe IPN [HD] | Preferințele moldovenilor privind sărbătorile de Paști
Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Vezi toate
banner creditex