Gestionarii își asumă montarea plăcuțelor cu denumirea străzilor și numărul de bloc
Print Send by email
17:21, 13 Iun 2018

În bugetul municipiului Chișinău nu sunt prevăzute investiții pentru acoperirea cheltuielilor de executare și instalare centralizată a plăcuțelor cu denumirea străzilor și numărul de bloc. Într-un răspuns la o solicitare a Agenției de presă IPN, Direcția generală locativ-comunală și amenajare precizează că autoritatea publică locală nu se face responsabilă de montarea sau înlocuirea plăcuțelor, acest lucru fiind în sarcina gestionarilor imobilelor.

Primăria municipiului Chișinău nu are nici o subdiviziune care să verifice corectitudinea scrierii denumirii străzilor pe plăcuțe. La fel, nu există standarde unice de mărime, culoare, font sau material pentru executarea acestor plăcuțe, care să fie aprobate de autoritatea publică locală.

Costul estimativ pentru executarea unei plăcuțe este de 210 lei.

Potrivit ultimelor date disponibile, din în anul 2014, în baza calculelor prezentate de către Direcția locativ-comunală și amenajare, e nevoie de 11 milioane de lei pentru a schimba și pentru a adăuga, unde lipsesc, plăcuțe cu denumirile străzilor și pentru numerotarea blocurilor de locuit.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex