Specialiștii ACC testează zilnic calitatea apei potabile înainte de pomparea în rețea
Print Send by email
12:39, 16 Ian 2018

Zilnic, înainte de pompare în rețeaua de distribuție a municipiului Chișinău, specialiștii SA „Apă-Canal Chișinău” testează calitatea apei la peste 25 de parametri fizico-chimici și bacteriologici. Pe parcursul anului trecut au fost prelevate 186 de mii de probe și au fost efectuate 406 mii de încercări bacteriologice și fizico-chimice, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, furnizorul menționează că monitorizează calitatea apei la  două laboratoare: Laboratorul Stației de apă Nistru (LSN) și Laboratorul apă potabilă (LAP). Pentru stabilirea indicilor sanitaro-igienici se utilizează 37 de metode analitice validate.

Calitatea apei în procesul de tratare și în sistemul public de alimentare cu apă potabilă este verificată lunar la toți parametrii indicați în actele normative existente și în conformitate cu graficele de prelevare a probelor și efectuare a investigațiilor de laborator, aprobate de Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău.

Rezultatele investigațiilor fizico-chimice și bacteriologice ale apei potabile distribuite în rețeaua centralizată de alimentare cu apă, sunt publicate trimestrial pe site-ul SA „Apă-Canal Chișinău”.

Furnizorul face apel către consumatori să informeze despre neregulile observate la sistemul centralizat de alimentare cu apă și sistemul de canalizare, cu indicarea datelor de contact pentru a fi întreprinse măsurile necesare.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Chișinăul de seară, orașul luminilor, rezultatul concursuluiConferințe IPN [HD] | PUN își consolidează rândurile
Conferințe IPN [HD] | Un grup de experți în energetică, adresare către ANREConferințe IPN [HD] | Licitații cu probleme la achiziția alimentelor în școli
Vezi toate
banner ceu
banner creditex