Bradul cumpărat de Silvia Radu a ajuns în Piața Marii Adunări Naționale
Print Send by email
16:29, 02 Dec 2017

Noul brad, care urmează să bucure ochii chișinăuienilor și vizitatorilor capitalei pe perioada sărbătorilor de iarnă, a ajuns în Piața Marii Adunări Naționale. Pomul are 17 metri și a fost tăiat în dimineața zilei de 2 decembrie, din curtea unei grădinițe din sectorul Botanica al capitalei, transmite IPN.

Sâmbătă dimineață, în PMAN a fost instalat bradul de 29 de metri, adus din Ucraina, care a ajuns la Chișinău cu întârziere și cu multe crengi rupte. Muncitorii de la Spații Verzi au încercat să-l reanimeze, dar primarul interimar Silvia Radu a cerut să fie dat jos și s-a angajat să cumpere personal alt brad.

Silvia Radu precizează că a cumpărat bradul din banii proprii și îl donează municipalității. Acesta a costat 10 mii de lei, bani care, până la urmă, vor fi donați unui orfelinat din Chișinău.

Mai devreme, Silvia Radu a adus acuzații la adresa liberalilor pentru felul în care a ajuns bradul din Ucraina. „În această dimineața bradul a fost ridicat în grabă, fără sa fiu anunțată de halul în care a ajuns. S-a dorit acest spectacol grotesc, dirijat prin sms de un tovarăș fruntaș liberal”, a scris Silvia Radu pe Facebook.

În replică, vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a declarat că, „după zeci de mii de lei din bani publici cheltuiți pentru aceasta goană după exuberanță, primărița impostoare a decis să instaleze totuși bradul propus de cei de la spații verzi încă acum o lună (…) Evident, în mod samavolnic, fără autorizație de defrișare, cu grave abateri de la lege si cu grave prejudicii aduse mediului”.

Bradul cumpărat din Ucraina cu 15 mii de lei va fi tăiat, iar partea de sus va fi și ea donată. Pentru felul în care a ajuns bradul la Chișinău se va face o anchetă internă.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

vincuvin.shop

Se lansează vincuvin.shop, magazin online cu livrare a vinului îmbuteliat

Programul social „60 plus”

Invitație la conferința de presă de lansare a Programului Social „60 plus” și a campaniei „Vino cu bunicii la teatru”

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Organizarea adunării de constituire a Grupului de inițiativăConferințe IPN [HD] | Lansarea Manifestului unei Mișcări Civice
Conferințe IPN [HD] |David Davitian este ținut în continuare ostatic, cu încălcarea tuturor legilorConferințe IPN [HD] | Barometrul Opiniei Publice, noiembrie 2017
Vezi toate
banner creditex