Zece tineri din Chișinău au primit Premiul municipal pentru tineret
Print Send by email
14:05, 02 Dec 2017

Zece tineri din Chișinău au primit sâmbătă, 2 decembrie, Premiul municipal pentru tineret în domeniile științei, literaturii și artelor. Premiul este acordat anual de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău. Câștigătorii concursului au primit diplome de laureat, mențiuni și premii bănești, transmite IPN.

Autoritățile își propun astfel să încurajeze aptitudinile artistice și spiritele inovatoare ale tinerilor, care pe parcursul ultimilor doi ani au obținut rezultate remarcabile în diverse domenii de activitate. În urma deliberărilor Comisiei de experți pentru evaluarea dosarelor înaintate la concurs, zece tineri au devenit deținători ai Premiului municipal pentru tineret, în valoare de zece mii de lei.

În domeniul științei de premii s-au învrednicit: Corina Gribincea – economie,  Nadejda Butnari – educație, Radu Buzatu – fizică, Iuliana Radu – medicină,  Alexandru Prisac – juridică și Silvia Racoviță – chimie.

În domeniul literaturii și artelor laureați au devenit: Vasile Gribincea – literatură, Dumitru Mâțu – arta muzicală, Pavel Efremov – arta muzicală și Daniela Burlaca – arta teatrală.

Mențiuni în valoare de două mii de lei au fost acordate pentru alți zece tineri. Este vorba despre: Ghenadie Sârbu, Oleg Palamarciuc, Natalia Borodin, Tatiana Manceva, Cornel Coșer, Mariana Lozinschi, Victor Manolachi, Vădim Vasiliu și  Ecaterina Mardari. Premiul de încurajare, în valoarea de o mie de lei, a fost acordat lui Vladimir Vohmeanin.

Concursul pentru Premiul municipal pentru tineret în domeniul științei, tehnicii, literaturii și artelor a fost inițiat în anul 1996. Concursul este organizat anual, iar de la începutul organizării lui, peste două mii de laureați au primit Premiul municipal pentru tineret.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Consiliul de Presă

Start Votare pentru Candidații la Premiul Național de Etică și Deontologie Jurnalistică 2018!

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex