Un agent economic a rămas fără apă pentru datorii de câteva zeci de mii de lei
Print Send by email
13:47, 28 Noi 2017

Un agent economic din capitală a fost debranșat marți, 28 noiembrie, de la sistemul centralizat de alimentare cu apă din cauza datoriilor de circa 31 de mii lei, transmite IPN.

Viorica Andronovici, inginer-coordonator al grupului de deconectări din cadrul SA „Apă-Canal Chișinău”, spune că pe o adresă agentul economic înregistrează datorii de circa 25 de mii de lei, iar pe o altă adresă, la care s-a efectuat astăzi debranșarea, încă șase mii de lei. În cazul celei de-a doua adrese, agentul economic a luat în chirie spațiul locativ de la o persoană fizică și chiar dacă desfășoară activitate economică, prestând servicii hoteliere, refuză să încheie contract cu furnizorul de apă și să achite consumul conform tarifului stabilit pentru persoanele juridice.

Ofițerul de presă al societății „Apă-Canal Chișinău”, Nadejda Fotescu, a declarat că acest agent economic arendează spațiul de la o persoană fizică, respectiv pe adresa respectivă se aplică tariful de 10,69 lei. Dar, de fapt, persoana prestează servicii hoteliere și trebuie să achite tariful de 24,50 lei. Astfel, dacă în prezent i s-a calculat o restanță de șase mii de lei, având un consum de 600 de metri cubi, în condițiile în care acesta s-ar conforma și ar încheia contract cu furnizorul, achitând consumul la tariful stabilit pentru persoanele juridice, suma datorii ar fi de aproximativ trei ori mai mare.

„De nenumărate ori, Societatea pe Acțiuni i-a înaintat acestui agent economic prescripții pentru a se conforma cerințelor și să încheie un contract în calitate de agent economic, acesta refuză. Ba mai mult, întreprinderea l-a debranșat deja de două ori de la serviciile de apă și canalizare, iar acesta imediat – fie în timpul nopții – se reconectează ilegal”, a mai spus Nadejda Fotescu.

În prezent în jur de 270 de agenți economic înregistrează datorii la consumul de apeduct și canalizare în mărime de 14 milioane de lei.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Mitropolia Basarabiei cere repetat organelor competente ale Republicii Moldova să aplice legea, iar Mitropolitului Vladimir Cantarean să respecte drepturile creștinilor de a reveni la Mitropolia Basarabiei

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Vasile TumurucConferințe IPN [HD] | Live stream
Conferințe IPN [HD] | Alianța pentru CentenarConferințe IPN [HD] | Vitalie Czine
Vezi toate
banner ceu
banner creditex