La piață, legumele moldovenești sunt înlocuite cu cele de import
Print Send by email
05:56, 25 Noi 2017

Roșiile moldovenești sunt tot mai puține la piețele din capitală și pot fi cumpărate cu 15 – 18 lei kilogramul. Prețul a rămas același de acum două săptămâni. La majoritatea tarabelor se vând roșii de import, prețul cărora pornește de la 35 de lei kilogramul. Prețul castraveților, atât al celor moldovenești, cât și de import, este de 35 de lei kilogramul, la fel ca și acum două săptămâni, transmite IPN.

Prețul ardeilor autohtoni este de 25 de lei kilogramul, față de 20 de lei cât era două săptămâni în urmă, iar al celor de import este de 55 de lei. Gogoșarii pornesc de la 40 de lei/kg, față de 35 cât era acum două săptămâni. Cartofii, ceapa, morcovul sau sfecla roșie – toate pot fi cumpărate cu 5 lei/kg, cu un leu mai puțin față de acum două săptămâni. Varza se vinde cu 3 – 4 lei kilogramul, în timp ce acum două săptămâni se vindea cu 4 – 5 lei/kg.

Legătura de ceapă verde și de mărar costă între 2,5 și 3 lei față de 3 – 4 lei acum două săptămâni. Pentru un kilogram de bostan, cumpărătorii vor scoate din buzunare 5 lei, față de 7 lei două săptămâni în urmă. Dovleceii și vânăta costă 30 de lei kilogramul, cu 10 lei mai mult față de acum două săptămâni.

Brânza de oi costă la piață 80 – 85 de lei/kg, același preț de acum două săptămâni. Cașul de vaci și smântâna, la fel, au rămas la prețul vechi, de 35 de lei kilogramul. Carnea de porc, dar și cea de vită pornește de la 65 de lei kilogramul, față de 70 acum două săptămâni. Zece ouă pot fi cumpărate cu 17 lei, în timp două săptămâni în urmă erau la prețul de 19 – 20 de lei.

Pentru un kilogram de crap va trebui să scoatem din buzunare 45 de lei, față de 55 acum două săptămâni, iar pentru un kilogram de caras – de la 33 de lei în sus, ca și două săptămâni în urmă. Un kilogram de raci pornește de la 120 – 180 de lei, față de 250 de lei acum două săptămâni.

Strugurii se vând în medie cu 12 lei. Prețul unui kilogram de mere pornește de la 7-8 lei, ca și două săptămâni în urmă. Curticelele se vând cu 22-35 de lei kilogramul și mai mult.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

vincuvin.shop

Se lansează vincuvin.shop, magazin online cu livrare a vinului îmbuteliat

Programul social „60 plus”

Invitație la conferința de presă de lansare a Programului Social „60 plus” și a campaniei „Vino cu bunicii la teatru”

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Organizarea adunării de constituire a Grupului de inițiativăConferințe IPN [HD] | Lansarea Manifestului unei Mișcări Civice
Conferințe IPN [HD] |David Davitian este ținut în continuare ostatic, cu încălcarea tuturor legilorConferințe IPN [HD] | Barometrul Opiniei Publice, noiembrie 2017
Vezi toate
banner creditex