Reprezentanți a 30 de etnii vor participa la Festivalul „Unitate prin diversitate”
Print Send by email
08:22, 23 Sep 2017

Aproximativ 75 de organizații etnoculturale, care reprezintă 30 de etnii,vor participa la cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Etniilor, cu genericul: „Unitate prin diversitate”. Evenimentul va avea loc duminică, 24 septembrie, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din capitală, cu începere de la ora 09.30, transmite IPN.

La Festival vor participa toate filialele minorităților naționale ale Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”: „Lesia Ukrainka”, „Mihail Lomonosov”, „Ițik Mangher”, „Adam Mickiewicz”, „Hristo Botev”, „Mihail Ciachir”, care vor promova literatura, cultura și tradițiile etniilor – prin expoziții, lucrări de artă decorativ-aplicativă, arte plastice, costume naționale, programe artistice, master-class-uri etc.

Reprezentanții etniilor își vor prezenta și bucătăriile naționale.

Pentru prima dată la Festival participă Federația de scrimă „РАТАР” din Ucraina, Corul polițiștilor de pe lângă Casa de Cultură din Strășeni și Primăria comunei Ivancea din raionul Orhei. O altă premieră a evenimentului este participarea Biroului Relații Interetnice cu un  pavilion în care vor fi expuse fotografii și prezentări video din activitatea instituției, precum și Delegația UE în Republica Moldova, AGEPI, dar și Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova.

Festivalului este organizat de Biroul Relații Interetnice, în parteneriat cu Primăria municipiului Chișinău, Consiliul Coordonator al organizațiilor etnoculturale, Administrația publică locală din teritoriu și instituțiile mass-media din Republica Moldova.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Pe 25 martie se va vota Reîntregirea ȚăriiConferințe IPN [HD] | Prețul inegalității din Moldova
Conferințe IPN [HD] |Chișinăul de seară, orașul luminilor, rezultatul concursuluiConferințe IPN [HD] | PUN își consolidează rândurile
Vezi toate
banner ceu
banner creditex