Festivalul Național al Prunei are loc duminică la Nisporeni
Print Send by email
07:38, 23 Sep 2017

Festivalul Național al Prunei se organizează la Nisporeni și în acest an, duminică, 24 septembrie, transmite IPN. Începând cu ora 10.00, În piața Ștefan cel Mare și Sfânt din Nisporeni, vizitatorii vor putea gusta prune proaspete direct de la producător, vor putea savura gustul plăcintelor cu prune făcute la cuptor, precum și al dulciurilor din prune. Doritorii vor putea degusta și țuică proaspăt fiartă din pruna acestui an.

Programul evenimentului prevede și o paradă a producătorilor: „Cămara Bunicuței”— degustare cu vânzare a produselor din prune, un iarmaroc de toamnă și o expoziție cu vânzare a obiectelor de olărit, țesut și lemnărit.

Programul cultural-etnofolcloric va fi asigurat de 13 colective de dans, dramatice, fanfară și muzică ușoară. Vor fi desfășurate concursuri cu premii, iar pentru doritori – lecții de gătit bucate din prune.

Începând cu ora 18.00, atmosfera va fi întreținută de artiști născuți în Nisporeni. Festivalul va culmina cu un foc de artificii. Intrarea este liberă.

Festivalul este la a doua ediție și este organizat de autoritățile locale, în parteneriat cu ministerul de ramură.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | PUN își consolidează rândurileConferințe IPN [HD] | Un grup de experți în energetică, adresare către ANRE
Conferințe IPN [HD] | Licitații cu probleme la achiziția alimentelor în școliConferințe IPN [HD] | Interferențe administrative și politice în capitală
Vezi toate
banner ceu
banner creditex