ACC face precizări referitor la numărul de muncitori care intervin în cazul scurgerilor
Print Send by email
17:12, 02 Iun 2016

Reprezentanții SA „Apă-Canal Chișinău” menționează că fiecare muncitor din echipele, care intervin în caz de scurgeri, își are rolul său bine stabilit. Furnizorul de apă precizează că respectivele lucrări fac parte din cele cu pericol sporit și trebuie să fie executate de o echipă formată din cel puțin trei persoane, dintre care unul este supraveghetor. Potrivit unui comunicat de presă al ACC, precizările vin în contextul mai multor declarații ale consumatorilor, precum că de multe ori în cadrul intervențiilor o persoană muncește, în timp ce altele zece privesc, transmite IPN.

Furnizorul de apă menționează că lucrările de lichidare a scurgerii sunt monitorizate și de către conducătorul atestat special al locului de muncă. Această persoană este responsabilă de formarea unei echipe mixte de specialiști necesari în cadrul procesului de producție, de securitatea și sănătatea angajaților.

Potrivit ACC, după stabilirea sarcinii de muncă, a acțiunilor ce trebuie să fie efectuate de executant și a mijloacelor de producție pentru realizarea scopului procesului de muncă, sunt identificați lucrătorii necesari, care pot fi văzuți de către consumatori așteptând să-și realizeze obligațiunile.

Furnizorul de apă precizează că pentru a începe lucrările menționate, sunt informați și invitați reprezentanții mai multor servicii municipale, prezența cărora este strict necesară la inițierea lucrărilor. Este vorba despre SA „Termoelectrica”, SRL „Chișinău-Gaz”, SA „Moldtelecom”, ÎM „Lumteh” etc.

În dependență de locul avarierii e necesară coordonarea acțiunilor cu direcțiile municipale de poliție și de transport, mai explică ACC. Astfel, și reprezentanții menționați ai acestor servicii pot completa numărul celor implicați în lucrările date.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS