Dacă PDM, PSRM sau opoziția pro-europeană nu va obține majoritate, atunci ar putea fi alegeri anticipate
Print Send by email
05:43, 08 Noi 2018

Dacă niciuna dintre cele trei tabere – PDM, PSRM și opoziția pro-europeană nu va obține majoritatea voturilor în alegerile din 24 februarie 2019, atunci cel mai probabil cetățenii trebuie să se aștepte la alegeri parlamentare anticipate. Nimeni nu va risca să meargă la negocieri cu democrații. Politologul Igor Volnițchi a lansat această opinie în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Politologul nu exclude faptul că presiunile din afara țării ar putea să influențeze formarea unei coaliții. „În acest caz, va juca un rol instinctul de autoconservare, de autoapărare a unor partide pentru că toți știu ce înseamnă o alianță cu Partidul Democrat. PDM nu coalizează mult timp cu nimeni, el devorează fiecare aliat și toți înțeleg acest lucru”, spune comentatorul politic.

Totodată, Igor Volnițchi spune că eventuale alegeri anticipate nu coincid intereselor partidului de guvernământ pentru că pozițiile lui se vor zdruncina serios.

Politologul Ernest Vardanean spune că scenariile legate de viitoarele alegeri trebuie împărțite în două părți: primul – până la alegeri și în ziua scrutinului și al doilea – după parlamentare. În opinia lui, după alegeri ar putea să se înceapă unele acțiuni de nerecunoaștere a scrutinului, de șantaj. Din acest considerent, politologul nu crede în crearea unei coaliții de dreapta sub presiunea partenerilor occidentali pentru că ei înșiși sunt dezamăgiți de PDM.

„Există o posibilitate mare că vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate și la acel scrutin situația ar putea să fie cu totul alta. La aceste anticipate Occidentul va pune miză deschisă pe tabăra de dreapta – Maia Sandu și Andrei Năstase, întrucât va fi clar că PDM nu mai deține puterea și, de facto, a pierdut-o”, spune Enrnest Vardanean. Potrivit lui, există riscul ca la anticipate socialiștii să sufere o lovitură puternică asupra imaginii și abia atunci Occidentul va atrage coaliția de dreapta la putere.


(2) comentarii
serafim
09:52, 08 Noiembrie 2018

Stați nu o face-ți pe Baba Vanga :D, nu putem sa decidem in loculul fiecarui cetatean, si stim bine ca turul II la parlamentare nu poate fi, iar la anticipate nici nu are rosst sa ne asteptam, cetatenul va alege oricum pe cei care 4 ani au lucrat pentru cetateni prin proiecte ca prima casa, apeduct si drumuri bune, alte proiecte pentru cetateni.

Vasile
11:06, 08 Noiembrie 2018

Sunt sigur ca alegeri anticipate nu vor fi , odata ce democratii vor invinge la aceste alegeri , si vor obtine voturile necesare! Oamenii au incredere in PDM , mai ales dupa ce lucruri bune o fac ei la Guvernare!

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Dezvelirea bustului în cinstea unui membru al Sfatului ȚăriiConferințe IPN [HD] | Preferințele moldovenilor privind sărbătorile de Paști
Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Vezi toate
banner creditex