Ștefan Gligor: Protestele trebuie să devină antiinstituționale și permanente
Print Send by email
06:34, 20 Iul 2018

Formatul protestelor organizate de partidele de opoziție trebuie schimbat. Acestea trebuie să devină antiinstituționale și permanente. De această părere este directorul de programe al Centrului de Politici și Reforme, Ștefan Gligor, exprimată în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

„Eu cred că formatul protestului trebuie schimbat. Acesta trebuie să devină unul antiinstituțional și permanent. El trebuie să pună presiune pe activitatea instituțiilor și să ceară anularea sistemului mixt de vot și adoptarea sistemului proporțional”, a declarat Ștefan Gligor. În opinia lui, dacă poporul Republicii Moldova își vrea un alt viitor, trebuie să dea dovadă că îl merită și are ocazia să facă acest lucru începând cu 26 august.

Ștefan Gligor este sigur că dacă la protest se adună 70-100 de mii de oameni și aceștia decid că ei nu pleacă până își dă demisia actuala guvernare care este nereprezentativă, care a fost numită de un Parlament asamblat și cu suspiciuni de corupție, cu Guvern numit noaptea, schimbări pot avea loc. „Trebuie să o terminăm cu proteste în zile de duminică, trebuie să venim în fața instituțiilor unde stau oamenii care ne-au trădat, nu ne reprezintă și să le spunem ce credem despre ei, trebuie să punem presiune pe ei cu fiecare ocazie, pașnic. Eu vă asigur că dacă în zi de sesiune în jurul Parlamentului Republicii Moldova vor fi 50-100 de mii de oameni, lucrurile pot lua o turnură tare diferită de ceea ce avem astăzi”, a declarat Ștefan Gligor.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Dezvelirea bustului în cinstea unui membru al Sfatului ȚăriiConferințe IPN [HD] | Preferințele moldovenilor privind sărbătorile de Paști
Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Vezi toate
banner creditex