Ziua de 20 mai a arătat că schimbarea este posibilă, opinii
Print Send by email
05:48, 21 Mai 2018

Ziua de 20 mai, când au avut loc alegeri noi în municipiul Chișinău, a arătat că schimbarea este posibilă. Rezultatele preliminare ale scrutinului, care arată că în turul doi au acces candidatul PSRM Ion Ceban și candidatul comun al PPDA și PAS, Andrei Năstase, vor insufla optimism oamenilor. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Andrei Popov, director al Institutului de Inițiative Strategice, a afirmat că ziua de 20 mai a arătat că schimbarea este posibilă inclusiv pentru oamenii care au plecat sau se gândesc să plece nu doar din cauza salariilor mici, dar și din cauza sentimentului că gata, nu mai pot face nimic și trebuie să plece. „Iată, este un semnal puternic pentru acești oameni că voturile, totuși, contează. Cu toate limitările specifice situației Republicii Moldova, votul tău contează și este un semnal foarte important care va încuraja lumea și va imprima optimism”, a spus Andrei Popov.


Ștefan Gligor, director de programe la Centrul de Politici și Reforme, consideră că votul alegătorilor contează și mobilizarea este soluția. „Dacă oamenii vor simți că avem politicieni consecvenți, care se țin de cuvânt, că au pentru cine își da votul, noi vom ajunge să avem un stat din nou liber, democratic și care va reveni pe calea sa firească”, susține Ștefan Gligor.

Sorin Ioniță, președintele Expert Forum din România, a menționat că dacă oamenii își vor lua soarta în mâini, mergând la vot și făcând de sine stătător alegerea, se poate începe o construcție nouă. „Moldovenii s-au săturat să voteze umbre și de aceea doi din trei au stat acasă”, spune expertul.

După procesarea tuturor proceselor verbale, rezultatele preliminare arată că cele mai multe voturi au fost adunate de candidatul socialist, Ion Ceban, care a acumulat 40,97% din sufragii, urmat de candidatul comun al PPDA și PAS, Andrei Năstase, cu 32,12%. Pe locul trei s-a clasat candidatul independent Silvia Radu, care a acumulat 17,65% din voturi.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.II)Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.I)
Conferințe IPN [HD] |  Atitudinea Coaliției Civice  față de invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | Organizarea protestului pentru ieftinirea carburanților
Vezi toate
banner creditex