La deschiderea sesiunii parlamentare a avut loc lansarea partidelor în campanie electorală, opinie
Print Send by email
07:18, 09 Feb 2018

Ceea ce s-a întâmplat în Parlament la deschiderea sesiunii de primăvară-vară a legislativului, și mai exact, semnarea de către deputați a unei Declarații prin care condamnă atacurile informaționale ale Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică, a fost lansarea tuturor partidelor în campania electorală. Această opinie a fost exprimată în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Analistul politic Victor Ciobanu este de părere că în legislativ s-a indus elementul geopolitic. „Cred că această agendă va fi pe tot parcursul anului”, a spus Victor Ciobanu menționând că sunt teme mult mai importante și mai interesante cu care trebuia începută sesiunea decât această declarație a Parlamentului.

În opinia lui Vladislav Kulminski, director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, decizia guvernării privind tema geopolitică nu este o alegere bună și că această idee nu este tocmai logică. „Perioada prin care trecem acum este mai periculoasă, mai imprevizibilă decât războiul rece, pentru că există un fel de război rece dintre Federația Rusă și Occident și acesta este un lucru real. Care vor fi consecințele acestei lupte, noi nu putem să știm. Astfel, Parlamentul strigă sus și tare că Moldova este de partea Occidentului în acest război rece cu Federația Rusă, iar această declarație adoptată de legislativ, cel mai probabil, este un semnal pentru capitalele occidentale”, a spus Vladislav Kulminski.

Comentatorul politic Corneliu Ciurea susține că Partidul Democrat consideră că tema geopolitică, influența nefastă a Federației Ruse asupra Republicii Moldova este mai importantă decât alte subiecte. „Aceasta este atitudinea celor de la guvernare și ei au dreptul să aleagă tema principală, inclusiv din campanie”, a afirmat Corneliu Ciurea. 


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS