Reținerea șoferului-protestatar a fost făcută cu o serie de încălcări procesuale, declarații
Print Send by email
01:51, 21 Sep 2017

Reținerea șoferului de microbuz, care transporta aparatajul acustic la protestul de duminică, 17 septembrie, și care se pretinde că ar fi provocat vătămare corporală mai multor polițiști, a fost reținut cu o serie de încălcări procesuale. Declarația a fost făcută de avocatul bărbatului, Iulian Rusanovschi, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Avocatul lui Alexei Alexeev a declarat în cadrul emisiunii că și probele care se aduc pentru învinuirea lui s-au înregistrat cu o serie de încălcări procesuale. Potrivit avocatului, niciun reprezentant al poliției nu a solicitat ajutor medical pe data de 17 septembrie, la locul protestului. „Într-adevăr, mai mulți polițiști au reclamat dureri fizice, în regiunea picioarelor, fără a indica exact ce fel de dureri”, a spus apărătorul.

Alexandru Postică, director al programului „Drepturile omului” din cadrul Asociației Promo-LEX, a spus că cea mai mare problemă în acest caz este eliberarea mandatului de arest față de Alexei Alexeev. „S-a eliberat un mandat de arest, deși nu a existat riscul eschivării. Nu înțeleg cum persoana în cauză poate să influențeze martorii sau să distrugă probele fiindcă acestea sunt elementele principale când se ia o măsură preventivă de arest”, a menționat Alexandru Postică.

Dinu Plângău, membru al Platformei Demnitate și Adevăr, susține că Alexei Alexeev este nevinovat. Potrivit lui, reținerea șoferului de microbuz este o măsură de intimidare a cetățenilor care protestează. „În locul domnului Alexeev putea să se afle oricine, să vină la protest și să fie reținut”, a menționat Dinu Plângău.

Grigore Moga, șeful Direcției generale de urmărire penală a Inspectoratului General al Poliției, a declarat că Alexei Alexeev este învinuit de aplicarea violenței periculoase față de angajații IGP. Bărbatul riscă pedeapsă cu închisoarea de la patru la opt ani de închisoare.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Pe 25 martie se va vota Reîntregirea ȚăriiConferințe IPN [HD] | Prețul inegalității din Moldova
Conferințe IPN [HD] |Chișinăul de seară, orașul luminilor, rezultatul concursuluiConferințe IPN [HD] | PUN își consolidează rândurile
Vezi toate
banner ceu
banner creditex