Finanțarea Moldovei de către UE depinde de concluziile Comisiei de la Veneția, opinii
Print Send by email
06:06, 19 Mai 2017

Reluarea finanțării Republicii Moldova de către Uniunea Europeană depinde în mare parte de faptul cum va gestiona guvernarea de la Chișinău recomandările Comisiei de la Veneția privind proiectul de lege ce ține de schimbarea sistemului electoral. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Toate finanțările au fost întotdeauna condiționate. Doar că de data aceasta condițiile sunt mai dure. Cred că finanțarea din partea UE va depinde de cum vom ști să administrăm relațiile cu Comisia de la Veneția. Va trebui să ținem cont de toate recomandările. Dacă vom respecta condițiile, atunci sunt sigur că în iulie Parlamentul European va adopta o decizie favorabilă în privința Republicii Moldova, iar în toamnă vom avea banii”, a opinat deputatul Iurie Leancă, președintele PPEM.

Directorul Institutului de analiză și consultanță politică „Politicon”, Anatol Țăranu, la fel, consideră că deblocarea finanțării depinde de guvernarea de la Chișinău. “Este clar că de această dată problema constă în intenția de a schimba sistemul electoral. Totul depinde de noi, dacă vom fi capabili să gestionăm această situație. Dacă se va crede că europenii ne vor finanța în continuare din considerente geopolitice, atunci se va face o mare greșeală. Ceea ce a reușit să facă Moldova, o țară mică și săracă, e să provoace disensiuni în Parlamentul European”, a spus el.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Dezbateri IPN [HD] | Consecințele rezoluției ONU privind retragerea armatei străineConferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.II)
Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.I)Conferințe IPN [HD] |  Atitudinea Coaliției Civice  față de invalidarea alegerilor
Vezi toate
banner creditex