Conducerea țării și-a exprimat regretul în legătură cu incendiul de la Notre-Dame
Print Send by email
11:18, 16 Apr 2019

Conducerea Republicii Moldova și-a exprimat regretul în legătură cu incendiul violent care a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris, Franța, transmite IPN.

„Transmit sincerele cuvinte de compasiune și încurajare președintelui Emmauel Macron și întregului popor al Franței și îmi exprim speranța că specialiștii vor reuși să restaureze această perlă a culturii franceze și a patrimoniului cultural mondial”, a scris pe Facebook președintele Igor Dodon.

Și premierul Pavel Filip a scris pe Twitter că Republica Moldova este solidară cu poporul francez. „Total îngroziți de incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris. O icoană a creștinismului francez grav testată”, menționează Pavel Filip.

Incendiul a izbucnit luni seara, 15 aprilie, la ora 18.50 (19.50, ora Moldovei), la o sursă a sistemului de încălzire. Flăcări imense au cuprins monumentul istoric, iar acoperișul clădirii s-a prăbușit. Incendiul a fost stins după 9 ore. Pompieri din Paris au transmis un mesaj pe Twitter, menționând că o mare parte a construcției a fost salvată, precum și valoroase lucrări de artă și obiecte religioase. Incendiul a distrus acoperișul și turla. Zidurile exterioare și cele două clopotnițe nu s-au prăbușit.

Catedrala romano-catolică Notre-Dame, situată în arondismentul 4 al capitalei Franței, a fost construită în perioada 1163-1345, în stil gotic, și este unul dintre monumentele emblematice ale Parisului.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"
Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Vezi toate
banner creditex