Scriitoarea Emilia Plugaru a lansat cartea pentru copii „Anotimpuri colorate”
Print Send by email
05:05, 15 Dec 2018

Cartea de poezii pentru copii „Anotimpuri colorate”, semnată de scriitoarea Emilia Plugarul, a fost lansată la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”. Cartea, apărută la sfârșitul lunii iulie curent, conține douăzeci de poezii grupate după fiecare anotimp, fiind însoțite peisajele în acuarelă ale pictorului Ion Cârchelan, transmite IPN.

Emilia Plugaru susține că publicația sa a fost scrisă pentru copii, dar ajunge și la sufletele maturilor. A început să scrie fiind copil, însă nu și-a dorit să fie scriitoare. Apoi a făcut studii în arhitectură, a lucrat în acest domeniu și a uitat să mai scrie. A revenit la scris când copii săi au mai crescut. „Pasiunea a venit din faptul că omul nu pierde niciodată copilul din el. Atunci când ești mamă redevii copil. Când scrii despre copii uiți de toate necazurile. De multe ori e o salvare de viața plictisitoare”, a spus scriitoarea.

Oaspeții prezenți la eveniment au apreciat calitatea poeziilor și stilul deosebit al ilustrațiilor realizate de acuarelistul Ion Cârchelan. Poetul și eseistul Ianoș Țurcanu a afirmat că „Emilia Plugaru este un poet care scrie cum gândește, scrie cum respiră”, iar poetul Traian Vasilcău a lăudat poezia care se scrie în Basarabia și, în special, poezia pentru copii, cu referință la opera Emiliei Plugaru.

Poeta Galina Furdui a salutat capacitatea autoarei de a înțelege lumea din jur și de a o transpune în limba copiilor, totodată menționând că autoarea pregătește o noua carte de poezie pentru maturi.

Cartea este disponibilă la librăriile Cartier, Litera, Făt-Frumos din capitală și în rețeaua de librării Librarius din țară.

Emilia Plugaru scrie poezii, povești și povestiri de mai bine de douăzeci de ani. Cartea „Anotimpuri colorate” este a doua carte publicată, autoarea făcându-și cunoscută opera mai des pe rețetele de socializare.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Orange Moldova

Orange Systems inspiră comunitatea IT să guste din noua rețetă de a lucra în IT

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Tehnologiile științifice bazate pe probe în monitorizarea campaniei electoraleConferințe IPN [HD] | Republica Moldova, de la promisiuni la realizări, raport
Conferințe IPN [HD] | Gheorgihi Grozav: Prezentarea Programului electoralConferințe IPN [HD] | Călin Vieru: Noutăți importante despre evoluția campaniei electorale
Vezi toate
banner creditex