Un centru de studiere a limbii engleze a fost deschis la Biblioteca Națională
Print Send by email
17:09, 14 Sep 2018

Un centru de studiere a limbii engleze pentru elevi și profesori a fost deschis în cadrul Bibliotecii Naționale vineri, 14 septembrie. În cadrul centrului, se vor organiza diverse evenimente: pentru profesori de limbă engleză – training-uri de dezvoltare profesională, pentru elevi – cluburi de discuții în limba engleză. Centrul a fost deschis în baza unui acord semnat între Consiliul Britanic Ucraina, Asociația Obștească META și Biblioteca Naționala, transmite IPN.

Directorul executiv al Asociației Obștești META, Larisa Guzun, a spus că deschiderea centrului are ca scop aprofundarea cunoștințelor de engleză. La evenimentele care vor fi organizate pentru elevi vor fi invitați vorbitori nativi, iar la training-urile pentru profesori – specialiști și de peste hotare, nu doar din Republica Moldova. Temele care vor fi puse în discuție vor fi diferite.

Directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, a declarat că deschiderea centrului este un model de extindere a parteneriatelor internaționale. „Biblioteca Națională oferă spații de comunicare și împreună vom organiza evenimente, acțiuni, vom dezvolta împreună competențele profesorilor, elevii vor studia limba engleză. Toate acestea cred că vor contribui la acel scop de a forma tineri competenți și inteligenți”, a spus Elena Pintilei.

În contextul deschiderii centrului, Marea Britanie a făcut o donație de carte în valoare de cinci mii de euro. Programul de activitate al centrului poate fi consultat pe meta-moldova.md.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Orange Moldova

Orange Systems inspiră comunitatea IT să guste din noua rețetă de a lucra în IT

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Tehnologiile științifice bazate pe probe în monitorizarea campaniei electoraleConferințe IPN [HD] | Republica Moldova, de la promisiuni la realizări, raport
Conferințe IPN [HD] | Gheorgihi Grozav: Prezentarea Programului electoralConferințe IPN [HD] | Călin Vieru: Noutăți importante despre evoluția campaniei electorale
Vezi toate
banner creditex