Șeful statului a transmis condoleanță poporului japonez
Print Send by email
12:51, 11 Iul 2018

Președintele Igor Dodon a transmis un mesaj de condoleanțe poporului japonez în legătură cu inundațiile care au făcut ravagii în vestul și centrul Japoniei și care au provocat pierderi de vieți omenești și pagube materiale semnificative, transmite IPN.

„În aceste clipe de cumpănă pentru cetățenii niponi, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, exprim sentimentele noastre de compasiune adâncă. Vă rog să transmiteți sincere condoleanțe familiilor îndurerate, iar tuturor celor greu încercați de intemperie –putere pentru a trece peste aceste momente dificile”, se menționează în mesajul șefului statului adresat premierului japonez, Shinzō Abe.

Potrivit presei străine, peste 150 de persoane au murit în urma alunecărilor de teren și a inundațiilor provocate de ploile torențiale din Japonia. Zeci de persoane sunt încă dispărute. Acesta este al doilea cel mai mare bilanț cauzat de ploile torențiale în ultimii 30 de ani din istoria țării. Aproximativ două milioane de persoane au fost evacuate din regiune după ce nivelul râurilor a crescut periculos.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Orange Moldova

Orange Systems inspiră comunitatea IT să guste din noua rețetă de a lucra în IT

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Tehnologiile științifice bazate pe probe în monitorizarea campaniei electoraleConferințe IPN [HD] | Republica Moldova, de la promisiuni la realizări, raport
Conferințe IPN [HD] | Gheorgihi Grozav: Prezentarea Programului electoralConferințe IPN [HD] | Călin Vieru: Noutăți importante despre evoluția campaniei electorale
Vezi toate
banner creditex