BRD cheamă elevii din diasporă să participe la concursul „Moștenire”
Print Send by email
10:05, 14 Apr 2018

Biroul Relații cu Diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat îndeamnă copiii din diasporă să se înscrie la Concursul „Moștenire”, ediția a XXV-a. Lucrările pot fi depuse până pe 25 aprilie, transmite IPN.

Concursul se va desfășura la Liceul Teoretic „Ștefan Holban” din comuna Cărpineni, raionul Hâncești și va include trei secțiuni: Istoria Românilor, Istoria Literaturii Române și Diaspora.

La concurs se pot înscrie elevi în clasele a IX – X-a din liceele din Republica Moldova, România, Ucraina (Cernăuți) și din diasporă. Ei vor elabora lucrări de cercetare în baza temei selectate și vor prezenta lucrările în volum de minimum zece pagini dactilografiate la două intervale sau scoase la imprimantă. Fiecare participant poate expedia cel mult o lucrare la fiecare din cele trei secțiuni ale concursului. Lucrările pot fi transmise la adresa: concursul.mostenire@gmail.com.

Câte 20 ce concurenți finaliști la toate cele trei secțiuni își vor prezenta oral lucrările în luna mai. Premiile anunțate sunt: o excursie în Franța (pentru Locul I), o excursie în România (II) și o excursie în Republica Moldova (III). Alți cinci participanți la fiecare categorie vor primi seturi de carte. Suplimentar vor fi acordate premii speciale pentru cele mai originale lucrări. Toți premianții vor primi în dar cărți și reviste.

Regulamentul concursului poate fi accesat aici.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Academia Părinților de Invidiat - o nouă viziune asupra educației parentaleConferințe IPN [HD] |Îînchisoare cu suspendare pentru membrii unui grup criminal organizat
Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Vezi toate
banner creditex