Numărul șoferilor băuți la volan este de trei ori mai mare decât datele oficiale, opinie
Print Send by email
06:14, 14 Apr 2018

Numărul șoferilor aflați în stare de ebrietate la volan este de trei ori mai mare decât arată datele prezentate de oficialități. Această opinie a fost exprimată de expertul în siguranța rutieră, Mihai Hasan, în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal2, transmite IPN.

Potrivit lui, numărul mare de șoferi depistați în stare de ebrietate la volan pe parcursul anului trecut este o constantă, la baza căreia stă educația și cultura societății. „În Moldova avem foarte multe cazuri de recidivă și recidivele trebuie să fie grav pedepsite”, spune Mihai Hasan.

Mihai Rusu, profesor în legislația rutieră, consideră că la baza fenomenului consumului de alcool la volan este lipsa de conștientizare că o persoană băută reprezintă un pericol pentru cei din jur. Profesorul spune că multe dintre persoanele care își fac studiile pentru a obține carnetul de conducere sunt uimiți de faptul că amenzile pentru consumul de alcool la volan sunt mari. „Cel mai mult ce mă uimește este faptul că foarte mulți sunt de acord că amenzile sunt mari, dar vedem că din punct de vedere statistic, deși știe că amenzile sunt foarte mari, conducătorii conștient urcă la volan în stare de ebrietate”, susține Mihai Rusu.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Academia Părinților de Invidiat - o nouă viziune asupra educației parentaleConferințe IPN [HD] |Îînchisoare cu suspendare pentru membrii unui grup criminal organizat
Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Vezi toate
banner creditex