Intoxicație în grup într-un gimnaziu din raionul Rezina
Print Send by email
17:53, 25 Ian 2018

Un grup de 14 copii, cu vârstele cuprinse între 11 și 15 ani, dar și un matur din satul Pereni, raionul Rezina, au fost internați în Spitalul raional, în stare grav-medie, cu simptome de dispnee și tuse. Doi copii au fost internați în secția reanimare, 12 copii în secția pediatrie, iar persoana matură în secția terapie, transmite IPN.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menționează că despre acest caz au fost informați specialiștii de la Centrul Național de Sănătate Publică, iar pentru coordonarea conduitei tratamentului au fost consultați specialiștii de la TOXAPEL, AVIASAN și Institutul Mamei și Copilului.

Potrivit MSMPS, copiilor le-a fost acordată toată asistență medicală necesară și în prezent starea lor este în afara oricărui pericol. Din ultimele informații, se presupune că intoxicația a survenit în urma dispersării de vapori de gaz dintr-un spay de gaz, de către un copil în sala de clasă din cadrul instituției din învățământ din satul Pereni, raionul Rezina.

Ministerul monitorizează situația în dinamică și coordonează activitatea specialiștilor din teritoriu.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Pe 25 martie se va vota Reîntregirea ȚăriiConferințe IPN [HD] | Prețul inegalității din Moldova
Conferințe IPN [HD] |Chișinăul de seară, orașul luminilor, rezultatul concursuluiConferințe IPN [HD] | PUN își consolidează rândurile
Vezi toate
banner ceu
banner creditex