Ex-ministrul finanțelor trece în revistă „șapte minciuni” ale autorităților în 2017
Print Send by email
17:58, 03 Ian 2018

Ex-ministrul finanțelor și expertul Transparency International Moldova, Veaceslav Negruța trece în revistă „șapte minciuni” asupra cărora au insistat autoritățile în 2017. Prima din ele ar fi că schimbarea sistemului electoral va da dreptul cetățenilor să-și aleagă și să-și retragă alesul, scrie Negruța într-o însemnare pe blogul său, citat de IPN.

„Un efort considerabil al autorităților, inclusiv financiar, a fost cheltuit pentru a-i face pe oameni să creadă în această minciună, ca până la urmă să înțeleagă toți: dreptul de a-și numi aleșii și de a-i re-trage în „mixt”-ul binomului aparține unui singur coordonator”, menționează Veaceslav Negruța.

Un alt neadevăr, potrivit lui Negruța, este că autoritățile ar fi pro-europene și că ar fi realizat încă prin vară aproape în totalitate foile de parcurs pe care și le-au asumat. „Ca la sfârșit de an toată lumea să afle că, de fapt, există 28 de condiții care au blocat posibilitățile de finanțare. Șanse ratate din cauza minciunilor și tărăgănărilor autorităților”, notează expertul.

Pe lista minciunilor ex-ministrul finanțelor trece și faptul că „miliardul furat și convertit în datorie de stat” ar fi fost deservit în 2017 din „mijloace recuperate” și nu din resurse bugetare. „Și Ministerul Finanțelor, și Banca Națională arată clar că 668 de milioane au fost plătite de Ministerul Finanțelor celor de la BNM din bugetul de stat și din „miliardul furat”, urmare a investigațiilor, n-a fost recuperat nimic, pentru că investigațiile încă n-au început, iar „comisia mixtă” care să se ocupe cu recuperarea încă n-a început activitatea”, scrie Negruța pe blog.

„Autorități rătăcite în propriile minciuni…”, conchide pe final expertul.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Live stream
Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] Asociația ,,UNIREA - ODIP"
Vezi toate
banner creditex