Acțiunile privind angajarea persoanelor cu dizabilități au fost premiate
Print Send by email
05:33, 06 Dec 2017

Cinci persoane cu nevoi speciale care au reușit să se angajeze cu succes pe piața muncii în pofida deficienților pe care le au, dar și cinci agenți economici care au angajat în câmpul muncii persoane cu dizabilități au fost premiați ieri seara, 5 decembrie, în cadrul Galei Remarcabilității, ediția a III-a, transmite IPN.

Premiul pentru adaptarea rezonabilă a locului de muncă la condițiile persoanelor cu dizabilități a fost acordat companiei „McDonald's”, unde activează patru persoane cu nevoi speciale. Aceștia au un timp de muncă mai redus, pauze de masă, ceai, cafea și concedii de odihnă mai lungi, comparativ cu ceilalți angajați. Premiile pentru angajarea persoanelor cu dizabilități prin angajarea asistată au mers către firmele „Frunctul” din comuna Trușeni, municipiul Chișinău și „Oil Tech” din orașul Chișinău. Companiile respective au în calitate de angajați, câte trei persoane cu nevoi speciale.

Trofeele la categoria angajatorul remarcabil pentru angajarea celor mai multe persoane cu nevoi speciale au fost înmânate companiei „Moldretail”, care deține rețeaua de markete „Linela” și firmei „HR-Consulting”. Companiile respective au în calitate de angajați șase, și respectiv două, persoane cu dizabilități. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a acordat trofee la cinci persoane cu nevoie speciale care au reușit să se angajeze cu succes pe piața muncii în pofida deficienților pe care le au. Este vorba de Andrei Malanca, Dumitru Focșa, Ion Cuciulevschi, Ludmila Ababii și Galina Bezveșnicov.

„Acțiunile celor care s-au ales cu premiile respective vin să motiveze alți angajatori să acționeze la fel, dar și să motiveze persoanele cu dizabilități să fie mai active pe piața muncii. Împreună putem reuși, putem fi solidari cu persoanele cu nevoi speciale și ne putem mobiliza eforturile”, a spus ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Stela Grigoraș, la ceremonia de premiere.

„Scopul concursului este de a promova angajarea în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități și a aprecia aptitudinile acestor persoane cu nevoi speciale. Cu și fără dizabilități, cu toții suntem membri ai aceleiași comunități, cu aceleași drepturi și obligații”, a spus Vitalie Meșter, directorul executiv al Centrului de Asistență Juridică pentru Persoanele cu Dizabilități.

Gala Remarcabilității, ediția 2017, a fost organizată de către Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități, sub egida Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Asociația „Motivație”, Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități, Asociația Eco-Rezeni, Centrul Media pentru Tineri și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, cu suportul financiar al Reprezentanței IM Swedish Development Partner, Ministerul Federal al Muncii, Afacerilor Sociale și Protecției Consumatorului din Austria și Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Asociația Obștească ,,Tinerii pentru dreptul la viață" (TDV)
Conferințe IPN [HD] |,,Integrarea europeană în Constituție și în viață", dezbateri  IPNConferințe IPN [HD] | Universitatea Tehnică a Moldovei
Vezi toate
banner creditex