Începe înscrierea la concursul Burse de Merit 2017
Print Send by email
16:12, 05 Dec 2017

Centrul de Informații Universitare dă startul concursului Burse de Merit 2017 – pentru cei mai buni studenți ai țării, ediții a XXII-a. Programul oferă în bază de concurs 50 de burse a câte 12 mii de lei și este organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul financiar al BC Moldova Agroindbank SA și Orange Moldova, transmite IPN.

În cadrul programului vor fi oferite până la 35 de burse – pentru studenții de la ultimul an de studii superioare de licență și până la 15 burse – pentru studenții de la primul an de studii superioare de master. Pentru participarea în concurs candidații trebuie să îndeplinească următoarele cerințe: să fie cetățeni și rezidenți ai Republicii Moldova, cu vârsta limită de până la 30 ani inclusiv, să fie studenți înmatriculați în ultimul an de studii, cu frecvență la zi, ciclul I, studii superioare de licență (anul absolvirii 2018), în una din instituțiile de învățământ superior din Moldova (excepție: filialele universităților străine cu sediul pe teritoriul Republicii Moldova) sau să fie studenți înmatriculați în primul an de studii, cu frecvență la zi, ciclul II, studii superioare de master (care și-au continuat studiile de master imediat după absolvirea ciclului de licență), în una din instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova (excepție: filialele universităților străine cu sediul pe teritoriul Republicii Moldova).

De asemenea, candidații trebuie să fie studenți care urmează programe de studii integrate (studii superioare de licență și master), cu frecvență la zi, în una din următoarele instituții de învățământ superior din Moldova: Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”, Facultatea Medicină și Facultatea Sănătate Publică – eligibili fiind studenții de la anii de studii V și VI, Facultatea Farmacie și Facultatea Stomatologie – eligibili fiind studenții de la anii de studii IV și V, Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Facultatea Medicină Veterinară – eligibili fiind studenții de la anii V și VI, Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Urbanism și Arhitectură, Specialitatea Arhitectură – eligibili fiind studenții de la anii de studii IV și V, Universitatea Slavonă, Facultatea Economie, Specialitatea Arhitectură – eligibili fiind studenții de la anii de studii IV și V.

Studenții trebuie să dea dovada unei reușite academice, având media notelor pentru toți anii de studii nu mai mică de 9 – domeniile științelor social-umaniste, 8,5 – domeniile științelor exacte, tehnice și medico-biologice și 8 – în cazul studenților cu dizabilități și/sau orfani. Să demonstreze participarea în activități curriculare și extra curriculare (cerință obligatorie).

Nu sunt eligibili studenții care au beneficiat/beneficiază de burse în cadrul altor concursuri, anunțate în anul calendaristic 2017: Bursa Republicii, Bursa Guvernului, Bursa Președintelui, inclusiv alte programe de burse de stat și private (cu excepția burselor universitare); studenții, care au absolvit ciclul I, studii superioare de licență și/sau ciclul II, studii superioare de master și, la moment, urmează o a doua licență sau un al doilea master; studenții înmatriculați la USMF, care urmează rezidențiatul și secundariatul clinic; studenții, care au beneficiat de Burse de Merit în ediția 2016 a concursului.

Data limită de prezentare a dosarelor este 25 ianuarie 2018, ora 17.00.

Pentru a participa în concurs, candidații trebuie să prezinte un dosar de aplicare complet. Lista documentelor necesare este indicată în formularul de aplicare pentru concurs, precum și regulamentul programului, care pot fi solicitate la sediul Centrului de Informații Universitare sau descărcate de pe site-ul www.eac.md. Formularul este disponibil în limbile română și rusă. Dosarele de aplicare pentru concurs se vor depune personal sau pot fi transmise prin poștă ordinară (prin scrisoare recomandată „Poșta Moldovei”) la adresa: Centrul de Informații Universitare, str. A. Pușkin, 16, mun. Chișinău, MD 2012, cu mențiunea Concurs „Burse de Merit”. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la: tel/fax: (022)221167, (022)221172, 068220072, www.eac.md. Dosarele incomplete sau prezentate după termenul limită nu vor fi examinate. Dosarele nu se restituie. Rezultatele concursului sunt definitive și nu pot fi supuse contestării.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Mitropolia Basarabiei cere repetat organelor competente ale Republicii Moldova să aplice legea, iar Mitropolitului Vladimir Cantarean să respecte drepturile creștinilor de a reveni la Mitropolia Basarabiei

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Cooperarea USR cu forțele politice cu adevărat pro-europene din RMConferințe IPN [HD] | Autodenunțul - instrument de protecție a corupților
Conferințe IPN [HD] | Prezentarea rezultatelor consultării publice privind unirea RM cu RomâniaConferințe IPN [HD] | Dezbateri publice cu participarea candidaților la funcția de primar general
Vezi toate
banner ceu
banner creditex