Cum să alegem bradul artificial și jucăriile pentru împodobit
Print Send by email
13:44, 05 Dec 2017

Pentru a evita achiziționarea unor produse de calitate dubioasă, Agenția pentru Protecția Consumatorului recomandă cumpărătorilor să țină cont de unele aspecte atunci când vor alege bradul artificial și jucăriile pentru împodobirea lui. Specialiștii atenționează asupra faptului că unele produse conțin substanțe care pot provoca alergii și chiar intoxicații, transmite IPN.

Cumpărătorii sunt sfătuiți să se asigure că baza bradului este dreaptă și că are suficientă stabilitate pentru a susține greutatea pomului artificial. Prin trecerea ușoară a mâinii printre ramuri, se poate verifica rezistența culorii, cât și lipsa golurilor dintre ramuri.

O altă recomandare ține de achiziționarea brazilor artificiali din material ignifug. Iar în cazul jucăriilor, e bine să fie evitate cele din material casant sau din sticlă, pentru a preveni eventuale incidente. Jucăriile pentru Pomul de Crăciun nu sunt jucării pentru copii. Acestea nu sunt supuse evaluării conformității obligatorii care să asigure inofensivitatea acestora.

Specialiștii recomandă, în cazul în care în casă sunt copii mici sau animale de companie, să se tăie ramurile de la nivelul inferior al bradului pentru a evita posibile accidente. Să aranjeze ornamentele pentru brad, cele fragile, cât mai sus, unde copiii mici sau animalele de companie să nu le poată ajunge.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

vincuvin.shop

Se lansează vincuvin.shop, magazin online cu livrare a vinului îmbuteliat

Programul social „60 plus”

Invitație la conferința de presă de lansare a Programului Social „60 plus” și a campaniei „Vino cu bunicii la teatru”

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Organizarea adunării de constituire a Grupului de inițiativăConferințe IPN [HD] | Lansarea Manifestului unei Mișcări Civice
Conferințe IPN [HD] |David Davitian este ținut în continuare ostatic, cu încălcarea tuturor legilorConferințe IPN [HD] | Barometrul Opiniei Publice, noiembrie 2017
Vezi toate
banner creditex