Gala Generozității adună fonduri pentru prevenirea separării copiilor de familie
Print Send by email
13:13, 02 Dec 2017

Peste 500 de oameni au participat, pe 1 decembrie, la cea de-a patra ediție a Galei Generozității. Evenimentul a început cu un concert caritabil și a continuat cu o licitație a obiectelor de artă. Banii colectați în urma vânzării biletelor, donațiilor și licitației vor fi oferiți pentru prevenirea separării copiilor de familie. Evenimentul este organizat de CCF/HHC Moldova și Pro TV, transmite IPN.

Concertul a fost susținut de soprana Valentina Naforniță și tenorul Mihai Dogotari. În scenă au mai urcat Alex Calancea Band și Orchestra Națională de Tineret, dirijată de spaniolul Jordi Navarro. Culminația serii a fost duetul Alex Calancea și Valentina Naforniță, care au interpretat compozițiile „Parla piu piano” și „Moon river”, îmbinând diferite stiluri muzicale. Prețul biletelor a variat de la 800 la 2600 de lei.

Liliana Rotaru, președinta Asociația „Copil, Comunitate, Familie Moldova”, a declarat că banii adunați vor fi folosiți pentru a închide în continuare instituțiile rezidențiale destinate copiilor și pentru a dezvolta servicii menite să fortifice familiile din Moldova. „Considerăm că familia este locul ideal pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a unui copil și nicio instituție rezidențială, oricât de performantă și dotată ar fi, nu poate să înlocuiască brațele mamei”, a spus Liliana Rotaru.

Soprana Valentina Naforniță a menționat că susține programele de sprijin și ajutor familial pentru că astfel poate contribui la fericirea și viitorul țării. „Sunt alături de CCF/HHC Moldova prin ceea ce pot eu să fac mai bine. Sper că vocea mea să ajute acum și pe viitor această cauză frumoasă. Mă gândesc cu drag la copiii din Moldova care nu se pot bucura de o casă și o familie”, a spus Valentina Naforniță.

În total, la a patra ediție a Galei Generozității, au fost colectați 30 de mii de euro. La edițiile precedente ale Galei Generozității, s-au colectat fonduri orientate pentru procurarea sistemelor care au permis integrarea cu succes a 14 copii hipoacuzici în școlile din comunitățile lor, alături de familii. La fel, s-a deschis casa comunitară „Viitorul”, pentru 12 copii cu dizabilități grave din Chișinău.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Mitropolia Basarabiei cere repetat organelor competente ale Republicii Moldova să aplice legea, iar Mitropolitului Vladimir Cantarean să respecte drepturile creștinilor de a reveni la Mitropolia Basarabiei

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Cooperarea USR cu forțele politice cu adevărat pro-europene din RMConferințe IPN [HD] | Autodenunțul - instrument de protecție a corupților
Conferințe IPN [HD] | Prezentarea rezultatelor consultării publice privind unirea RM cu RomâniaConferințe IPN [HD] | Dezbateri publice cu participarea candidaților la funcția de primar general
Vezi toate
banner ceu
banner creditex