Pot fi depuse dosarele pentru preselecția Eurovision 2018
Print Send by email
11:31, 02 Dec 2017

A început înregistrarea pentru selecția naționala Eurovision 2018. Astfel, doritorii de a reprezenta Republica Moldova la Lisabona își pot depune dosarele până pe 15 ianuarie. Finala națională va avea loc pe 24 februarie, iar etapele internaționale vor avea loc pe 8, 10 și 12 mai, transmite IPN.

Reprezentantul Moldovei  va fi selectat în trei etape. Prima presupune audierea fonogramelor, în lipsa participanților. Juriul va selecta un număr maxim de 35 de piese care vor accede în etapa ulterioară. Următoarea etapă va fi audierea live, iar ca urmare juriul va selecta cel mult 16 piese. Etapa finală a selecției naționale este considerată semifinala și finala națională, organizate pe 22 și 24 februarie. Acestea vor fi difuzate în direct pe posturile TV Moldova 1 și Radio Moldova Actualități. În semifinală vor participa 16 piese, iar în finală – zece. 

În prima și a doua etapă va decide doar juriul. Modalitatea de jurizare pentru semifinală, dar și pentru finală va fi 50% juriul și 50% telespectatorii. Învingător va fi considerat acel interpret sau formație care va reuși să acumuleze punctajul maxim.

Pentru înscrierea în concurs candidații pot depune cererea de înregistrare și materialele audio pe suport digital până pe data de 15 ianuarie, ora 17.00, la Centrul de Colectare Eurovision 2018, din strada Hâncești, 64, Moldova 1 (anticamera TV). Dosarele vor fi recepționate de luni până vineri între orele 09.00 și 17.00. Totodată, dosarele pot fi expediate prin poșta electronică la adresa eurovision@trm.md.

Moldova participă la Eurovision din anul 2004. Cea mai bună prestație a avut-o în formația SunStroke Project din Republica Moldova, care s-a situat pe locul trei la ediția Eurovision 2017.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

vincuvin.shop

Se lansează vincuvin.shop, magazin online cu livrare a vinului îmbuteliat

Programul social „60 plus”

Invitație la conferința de presă de lansare a Programului Social „60 plus” și a campaniei „Vino cu bunicii la teatru”

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Organizarea adunării de constituire a Grupului de inițiativăConferințe IPN [HD] | Lansarea Manifestului unei Mișcări Civice
Conferințe IPN [HD] |David Davitian este ținut în continuare ostatic, cu încălcarea tuturor legilorConferințe IPN [HD] | Barometrul Opiniei Publice, noiembrie 2017
Vezi toate
banner creditex