EUBAM începe o nouă fază, cu un nou șef
Print Send by email
17:03, 01 Dec 2017

Misiunea Uniunii Europene de Asistență la Frontiera dintre Republica Moldova și Ucraina (EUBAM) intră de vineri, 1 decembrie, într-o nouă fază, cu un nou mandat, sub conducerea unui nou șef de misiune. Este vorba de Slawomir Pichor  din Polonia, transmite IPN cu referire la un comunicat al Delegației UE la Chișinău.

În comunicat se menționează că EUBAM își va concentra în continuare eforturile pentru a monitoriza, evalua și oferi consiliere în domeniul măsurilor de control și procedurilor vamale și de frontieră autorităților competente din Moldova și Ucraina. În același timp, contribuția la soluționarea problemei transnistrene va rămâne un element-cheie al misiunii.

Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, spune că prin începerea noii faze, UE își reconfirmă asistența în viața de zi cu zi a cetățenilor. Călătoria dintr-o țară în alta, fie că este pentru activități comerciale sau din motive personale, trebuie să aibă loc fără obstacole majore. Lupta împotriva traficanților și contrabandiștilor este importantă, dar nu trebuie sa fie în detrimentul marii majorități a persoanelor care călătoresc din motive valabile”, a spus Peter Michalko.

Noul șef al Misiunii, Slawomir Pichor, afirmă că apropierea completă de standardele europene a procedurilor de gestionare a frontierei în regiune și contribuția în continuare la soluționarea procesului transnistrean vor fi prioritățile în activitatea sa.

EUBAM activează din 2005. Deși are sediul central în Odesa (Ucraina) o parte a personalului este localizată permanent la Chișinău, Giurgiulești și Otaci pentru a lucra cu Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră. Obiectivul principal al Misiunii este îmbunătățirea serviciilor furnizate cetățenilor ambelor state implicate și sprijinirea autorităților în lupta împotriva fraudei și traficanților.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Mitropolia Basarabiei cere repetat organelor competente ale Republicii Moldova să aplice legea, iar Mitropolitului Vladimir Cantarean să respecte drepturile creștinilor de a reveni la Mitropolia Basarabiei

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Vasile TumurucConferințe IPN [HD] | Live stream
Conferințe IPN [HD] | Alianța pentru CentenarConferințe IPN [HD] | Vitalie Czine
Vezi toate
banner ceu
banner creditex