Subdiviziunile teritoriale CNAS vor elibera mai multe tipuri de certificate
Print Send by email
17:19, 30 Noi 2017

Începând cu 1 decembrie, Casa Națională de Asigurări Sociale, prin intermediul subdiviziunilor sale teritoriale, va elibera clienților instituției mai multe tipuri de certificate sau extrase din cont, imediat, la solicitarea lor verbală. Anterior acestea erau eliberate atât de Aparatul Central al CNAS, cât și de subdiviziunile teritoriale în termen de până la 30 de zile lucrătoare, în funcție de complexitate, transmite IPN.

Potrivit CNAS, clienții pot solicita informația necesară de la orice Casă Teritorială de Asigurări Sociale (serviciul clientelă), indiferent de viza de domiciliu a acestora, la prezentarea obligatorie a actului de identitate al titularului. Certificatele și sau extrasele din cont se perfectează în limba română sau rusă, în funcție de solicitare sau destinație.

În cazul solicitării informației de către o persoană fizică terță, cererea se depune în scris, cu anexarea documentelor ce confirmă dreptul acesteia la informație. Solicitările depuse în formă scrisă se examinează la CTAS în termen de până la 15 zile lucrătoare.

Conform datelor CNAS, anul trecut Casa a eliberat persoanelor fizice și juridice circa 260 de mii de certificate fie extrase din cont de diferite tipuri.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

vincuvin.shop

Se lansează vincuvin.shop, magazin online cu livrare a vinului îmbuteliat

Programul social „60 plus”

Invitație la conferința de presă de lansare a Programului Social „60 plus” și a campaniei „Vino cu bunicii la teatru”

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Organizarea adunării de constituire a Grupului de inițiativăConferințe IPN [HD] | Lansarea Manifestului unei Mișcări Civice
Conferințe IPN [HD] |David Davitian este ținut în continuare ostatic, cu încălcarea tuturor legilorConferințe IPN [HD] | Barometrul Opiniei Publice, noiembrie 2017
Vezi toate
banner creditex