Reorganizări la Ministerul Justiției
Print Send by email
15:14, 29 Noi 2017

Centrul de informații juridice, autoritate din subordinea Ministerului Justiției, se reorganizează în Agenția informației și sisteme juridice. Secretarul general de stat al Ministerului Justiției, Anatolie Munteanu, a precizat că instituția nou-creată va avea misiunea de a dezvolta sistemul integrat de informare juridică și de a administrat interoperabilitatea sistemelor informaționale din sectorul justiției, transmite IPN.

De asemenea, Agenția va avea sarcina de aplicare a apostilei, de legalizare a actelor oficiale și de prestare a serviciilor informaționale. Totodată, va ține registrele privind profesiile conexe sistemului justiției și serviciile prestate de acestea.

Cele mai importante funcții ale Agenției informației și sisteme juridice vor fi: evidența și sistematizarea legilor, ordonanțelor, dispozițiilor Guvernului, decretelor prezidențiale etc. O altă funcție va fi dezvoltarea și actualizarea registrului de stat al actelor juridice www.lexjustice.md și www.legis.md, portaluri pe care cetățenii pot accesa tot cadrul normativ în vigoare pe teritoriul Republicii Moldova. De asemenea, în competențele Agenției se va afla registrul dosarelor succesorale și a testamentelor, sistemul informatic integrat e-procura, e-legislație, dar și registrul apostilelor etc.

În contextul activităților de optimizare, Serviciul de Stat de Arhivă va trece în subordinea Ministerului Justiției. Iar odată cu aceasta, se va efectua transferul competențelor de prestare a serviciilor privind valorificarea arhivei notariale către Serviciul de Stat de Arhivă, a mai comunicat Anatolie Munteanu, la briefingul de presă de la minister.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

vincuvin.shop

Se lansează vincuvin.shop, magazin online cu livrare a vinului îmbuteliat

Programul social „60 plus”

Invitație la conferința de presă de lansare a Programului Social „60 plus” și a campaniei „Vino cu bunicii la teatru”

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Organizarea adunării de constituire a Grupului de inițiativăConferințe IPN [HD] | Lansarea Manifestului unei Mișcări Civice
Conferințe IPN [HD] |David Davitian este ținut în continuare ostatic, cu încălcarea tuturor legilorConferințe IPN [HD] | Barometrul Opiniei Publice, noiembrie 2017
Vezi toate
banner creditex