Tinerii care s-au evidențiat pe parcursul anului au fost premiați
Print Send by email
12:27, 25 Noi 2017

Tinerii care s-au evidențiat în mod deosebit pe parcursul anului în domeniile științei și tehnicii, literaturii și artei, dar și prin activism civic au fost premiați, la 24 noiembrie, în cadrul Galei Premiilor Naționale pentru Tineret, ediția 2017, transmite IPN.

Premiul pentru tineret în domeniul tehnico-științific a mers către Doina Fosa și Ion Agapi. Mențiuni la această categorie au primit Igor Nicoară și Olga Cernelev.

Premiul pentru tineret în domeniul cultural-artistic a fost acordat Mihaelei Dvornic și lui Virgil Botnaru. Mențiuni și la această categorie au primit Rusanda Curcă și Sergiu Garabajii.

De Premiul pentru tineret la categoria activism civic s-a învrednicit Corneliu Doni și Rodica Caimac. Iar mențiunea i-a revenit lui Igor Bodean.

Premiul național pentru dezvoltarea sectorului de tineret, categoria Specialistul de tineret al anului 2017 la nivel de comunități, a mers către Svetlana Budiștean, specialist de tineret în satul Varnița, Anenii Noi. Premiul la categoria Specialistul de tineret al anului 2017 la nivel de raioane, i-a fost acordat Tatianei Lazar, specialist principal al serviciul comunicare, relații cu publicul din cadrul Consiliul raional Ungheni.

Premiul național pentru dezvoltarea sectorului de tineret, categoria Lucrătorul de tineret al anului 2017, l-a primit Corina Erhan de la Centrul de Tineret Orhei și Fondul pentru Tineri Orhei. Mențiuni la această categorie au prilit Victoria Ivancioglo, președinte A.O. ,,Perspectiva” și Nonna Mihalcean, director interimar al Centrului de Resurse pentru Adolescenți și Tineret ,,Crat” din Bălți.

Valoarea financiară a premiilor a fost de 12 mii de lei, iar a mențiunilor – 5 mii lei.

Premiul național pentru dezvoltarea sectorului de tineret la categoria Consiliul local al Tinerilor 2017, în valoarea de 15 mii de lei, a fost acordat Consiliului raional al Tinerilor din Ialoveni. Premiul național pentru dezvoltarea sectorului de tineret la categoria Centrul de Tineret al anului 2017, de 20 de mii de lei, l-a primit Centrul de Resurse pentru Tineret „Dacia”.

În discursul rostit, ministrul Monica Babuc, a spus tinerii reprezintă peste o treime din populația Republicii Moldova, iar aportul lor la dezvoltarea societății este unul remarcabil și indispensabil, autoritățile statului vor depune în continuare eforturi pentru promovarea și susținerea tinerilor.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Mitropolia Basarabiei cere repetat organelor competente ale Republicii Moldova să aplice legea, iar Mitropolitului Vladimir Cantarean să respecte drepturile creștinilor de a reveni la Mitropolia Basarabiei

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Vasile TumurucConferințe IPN [HD] | Live stream
Conferințe IPN [HD] | Alianța pentru CentenarConferințe IPN [HD] | Vitalie Czine
Vezi toate
banner ceu
banner creditex