Forumul mass-media 2017 va avea loc pe 14-15 noiembrie
Print Send by email
13:22, 10 Oct 2017

În zilele de 14 și 15 noiembrie, la Chișinău, va avea loc Forumul mass-media 2017, la care sunt invitați jurnaliști, editori, manageri media, alți membri ai redacțiilor din Republica Moldova, reprezentanți ai organizațiilor și asociațiilor de media, agențiilor de publicitate, mediului academic aferent formării profesionale jurnalistice, experți din țară și de peste hotare. Înregistrarea participanților are loc pe pagina electronică www.mediaforum.md, transmite IPN.

Forumul este organizat de către Consiliul de Presă, în parteneriat cu Asociația Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Asociația Presei Electronice (APEL). Organizatorii își propun să dezbată principalele probleme ale comunității jurnalistice moldovenești, potențialele soluții pentru aceste probleme și pentru impulsionarea reformelor în domeniul mass-media. De asemenea, va fi examinată îndeplinirea „Foii de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei în Republica Moldova, elaborată și completată la primele două ediții ale Forumului mass-media, în 2015 și 2016.

În deschiderea Forumului, vor lua cuvântul ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko, și cel al Germaniei, Julia Monar, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, și reprezentanții organizațiilor neguvernamentale din domeniul mass-media. Va urma o dezbatere la tema: „Știrile false, manipularea informației și încrederea în mass-media”, cu participarea unor experți și oficiali din țară și de peste hotare.

În prima zi a Forumului mass-media vor mai avea loc trei master-classuri ale unor experți din străinătate, pentru profesioniștii media din TV, online și presa scrisă, inclusiv doi experți ai Academiei Deutsche Welle din Germania, Andrey Gurkov și Mirko Lorenz, dar și editorul unui ziar de succes din Polonia, Piotr Piotrowicz. La sfârșitul primei zile a Forumului, vor avea loc două evenimente de tip „side event”, la tema fact checkingul-ului (verificării declarațiilor și a faptelor), cu expertul din România Ovidiu Vanghele, și a crowdfunding-ului (atragerea finanțărilor) pentru media, cu experta din Israel Linor Goralik.

În a doua zi a Forumului, participanții vor avea posibilitatea să dezbată problemele în activitatea profesională a jurnaliștilor în cadrul a șase ateliere tematice care vor avea loc concomitent, iar ulterior vor fi dezbătute și aprobate o rezoluție și completări la „Foaia de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei din Republica Moldova. Documentele aprobate vor fi transmise autorităților moldovenești, reprezentanțelor și ambasadelor străine, organizațiilor și experților europeni și internaționali care monitorizează dezvoltarea democratică a Moldovei, altor persoane și instituții interesate.

Limba de lucru a Forumului va fi limba română, cu traducerea simultană în rusă și engleză a sesiunilor de deschidere și de încheiere a Forumului.

Pagina web oficială a Forumului mass-media 2017 este platforma online www.mediaforum.md unde a fost creată o pagină specială - http://mediaforum.md/event/2017 care se actualizează continuu cu informații relevante.

Până la 5 noiembrie 2017, persoanele interesate să participe la Forumul mass-media 2017 se pot înregistra online prin completarea formularului disponibil pe site. Organizatorii vor procesa toate formularele de înregistrare și vor transmite confirmări persoanelor selectate. Lista participanților va fi publicată cu cinci zile înaintea începerii Forumului. Pentru informații suplimentare: tel.: (022) 210602 (persoană de contact – Diana Lungu, coordonatoare comunicare).

Desfășurarea Forumului mass-media 2017 este finanțată de Programul Mass-Media al Fundației Soros-Moldova și co-finanțată de Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (Germania) și DW Academie (Germania).

 


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | De ce trebuie micșorat tariful pentru gazele naturaleConferințe IPN [HD] | URA RASIALA în rândul elevilor   ia amploare
Conferințe IPN [HD] | Cerem ca Președintele Dodon să fie tras la răspundereConferințe IPN [HD] | Refuzul ilegal al Comisiei Electorale Centrale de a ne înregistra
Vezi toate
banner ceu
banner creditex