Masanobu Yoshii: Cunoștințele despre cultura și viața unei țări sunt baza unei prietenii
Print Send by email
05:00, 07 Oct 2017

Cunoștințele despre societatea, cultura și viața unei țări reprezintă baza unei relații bune de prietenie. Declarația a fost făcută de către ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, vineri seara, 6 octombrie, la deschiderea celei de-a II ediție a Festivalului filmului japonez la Chișinău. În cadrul evenimentului de două zile, spectatorii au la dispoziție patru filme despre țara soarelui răsare, dintre care unul a fost difuzat ieri seara. Toate filmele sunt prezentate la cinematograful „ODEON”, transmite IPN.

Masanobu Yoshii a amintit că în acest an Republica Moldova și Japonia marchează 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice. Pe parcursul acestor ani, spune diplomatul nipon, relațiile de prietenie dintre cele două state au fost în continuă creștere, au devenit mai puternice și s-au dezvoltat în mai multe domenii, între care și cel cultural. „Ambasada Japoniei în Republica Moldova s-a deschis anul trecut. Noi, membrii ambasadei, depunem eforturi pentru a dezvolta aceste relații de prietenie dintre țările noastre”, a spus Masanobu Yoshii.

Ieri seara, a fost demonstrat filmul „Thermae Romae”, o poveste a unui arhitect al Imperiului Roman, care a decis să călătorească în timp și în timpul călătoriei se pomenește într-o casă de baie japoneză. De acolo el preia elemente de cultură japoneză pe care le-a aplicat la Roma, unde a avut un mare succes.

Sâmbătă, 7 octombrie, la ora 11.00, va putea fi vizionat filmul cu subtitrare în limba rusă „Povestea gătitului în stilul Samurai”, despre o bucătăreasă talentată, dar încăpățânată, fapt care a dus la divorțul de soțul ei, la un an de la căsătorie. Cu toate cele întâmplate, ea este rugată de o doamnă să se căsătorească cu fiul ei pentru a-l învăța să gătească.

La ora 13.15, este programat să fie difuzat filmul „Mameshiba”, la fel cu subtitrare în limba rusă. Acesta prezintă călătoria unui bărbat de vârstă medie cu un cățel de câteva luni, în căutarea mamei sale care a fugit de acasă.

La ora 15.15, va fi difuzat ultimul film în cadrul Festivalului „Să nu mă supravegheze nimeni”, de asemenea, cu subtitrare în limba rusă. Filmul este o dramă care descrie temerile unei societăți moderne, reflectă suferința unei familii în care crește un minor infractor.

În holul cinematografului, spectatorii, până la începerea filmelor, dar și după vizionare, pot vedea o expoziție de ikebane japoneze. Prima ediție a Festivalului de film japonez a fost organizată în luna martie. Ambele ediții sunt dedicate celor 25 de ani de la stabilirea relațiilor bilaterale dintre Japonia și Republica Moldova.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Consiliul de Presă

Start Votare pentru Candidații la Premiul Național de Etică și Deontologie Jurnalistică 2018!

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex