Populația Republici Moldova continuă să îmbătrânească, BNS
Print Send by email
13:24, 28 Sep 2017

Ponderea persoanelor în vârstă de peste 60 ani este în continuă creștere în Republica Moldova. În 2016, coeficientul de îmbătrânire a crescut cu 0,5 puncte procentual față de 2015 și reprezintă 17,2% din populația țării, ceea ce corespunde unui nivel înalt de îmbătrânire. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS), citate de IPN, la începutul anului curent pentru prima dată coeficientul de îmbătrânire din mediul urban l-a depășit pe cel din mediul rural.

Speranța de viață la vârstnicii din mediul urban este mai mare cu 2,7 ani decât a celor din mediul rural. Durata medie a vieții femeilor ce au trecut de 60 ani este de 20,1 ani, iar a bărbaților de 15,9 ani.

Vârstnicii care își apreciază starea de sănătate ca fiind una satisfăcătoare este de 60%, 34,6% o consideră rea sau foarte rea, iar aproape 6% din bătrâni au declarat starea de sănătate ca fiind bună sau foarte bună.

La 1 ianuarie 2017, la evidenta organelor de protecție socială se aflau aproape 700 de mii pensionari, cu 11,3 mii de persoane mai mult comparativ cu 2016. 23% din pensionari sunt angajați în câmpul muncii. În anul 2016, 46,8% din gospodării au avut în componenta sa cel puțin o persoană de 60 ani și peste.

În mediul urban, 24,8% din gospodăriile formate numai din persoane în etate apreciază condițiile de trai ca fiind rele sau foarte rele, pe când în mediul rural – doar 13%. În anul 2016, 37,3% din gospodăriile cu vârstnici nu și-au permis să includă în regimul alimentar carne sau pește o dată al două zile.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Cerem ca Președintele Dodon să fie tras la răspundereConferințe IPN [HD] | Refuzul ilegal al Comisiei Electorale Centrale de a ne înregistra
Conferințe IPN [HD] |Cheltuielile bugetare pentru Poliție: cât și cumConferințe IPN [HD] | Moldova are nevoie de un CNC transparent, profesionist și de tip  european
Vezi toate
banner ceu
banner creditex