O nouă ediție a Festivalului etniilor a avut loc la Chișinău
Print Send by email
03:29, 25 Sep 2017

Etniile care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova și-au prezentat cultura și tradițiile țărilor din care vin, duminică, 24 septembrie, în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Festivalului etniilor. De dimineață, reprezentanții comunităților etnice, însoțiți de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, au participat la deschiderea Festivalului, după care au petrecut toată ziua în parcul central cu dansuri, muzică și bucate tradiționale ale țărilor lor, transmite IPN.

În deschiderea Festivalului, șeful statului a spus că Republica Moldova este o țară în care reprezentanții naționalităților trăiesc împreună în liniște și pace. „Aceasta este cea mai mare realizare a noastră ca stat, când diferite naționalități se simt ca acasă, ca în țara de unde provin, ca în familiile lor. Faptul că alături de noi, moldovenii, sunt tot timpul la bine și la rău rușii, ucrainenii, belorușii, găgăuzii și celelalte entități ne face mai puternici”, a declarat Igor Dodon.

Directorul general al Biroului Relații Interetnice, Oleg Babenco, a spus că Festivalul etniilor este o emblemă pentru Republica Moldova. Potrivit lui, evenimentul este unul dintre cele mai valoroase realizări ale politicii de stat în domeniul relațiilor interetnice. „Desfășurarea Festivalului contribuie la stimularea dialogului intercultural și continuarea proiectului de integrare europeană al Republicii Moldova. Festivalul vine să ne facă mai toleranți, mai uniți, să ne consolideze efortul pentru a făuri ziua de mâine”, a declarat Oleg Babenco.

Vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc a declarat că doar consolidând relațiile dintre etnii, indiferent de limba vorbită și origini, și stimulând contribuția lor la dezvoltarea statului, se poate atinge scopul nobil: prosperitate, un viitor decent pentru copii în Republica Moldova.

În context, primarul general interimar al municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, a spus că Festivalul arată cât de diferiți suntem, dar totodată, cât de uniți suntem, atunci când ne aflăm împreună.

Festivalului etniilor, ediția a XVI-a, și de această dată a purtat genericul: „Unitate prin diversitate”. La el au participat aproape 75 de organizații etnoculturale, care reprezintă 30 de etnii.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Chișinăul de seară, orașul luminilor, rezultatul concursuluiConferințe IPN [HD] | PUN își consolidează rândurile
Conferințe IPN [HD] | Un grup de experți în energetică, adresare către ANREConferințe IPN [HD] | Licitații cu probleme la achiziția alimentelor în școli
Vezi toate
banner ceu
banner creditex