Patru documentare din arhiva națională vor deschide Festivalul MOLDOX
Print Send by email
13:26, 21 Sep 2017

Patru documentare din arhiva națională vor deschide Festivalul de Film Documentar pentru Schimbare Socială MOLDOX, care va avea loc la Cahul în perioada 23-28 septembrie.

Cele patru filme sunt: „Cahulenii”, despre cum s-a construit Cahul, „Codrii”, „La noi la Colibași” și „Pământul Soarelui”. În cadrul unei conferințe de presă la IPN, Max Cârlan, directorul Festivalului, a spus că va fi scoasă coloana sonoră, iar filmele vor fi acompaniate de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, dirijată de Ilie Croitoru Rotilă.

„La deschidere vom avea parte și de un party cu proiecții de video-art, bazate pe imaginile lui Dziga Vertov, iar după filmul „Raving Iran” va avea loc un eveniment special – un party underground tehno „Raving Cahul”, a spus Max Cârlan.

La festival vor fi proiectate și opt documentare realizate de liceeni din Cahul în cadrul unui atelier. Filmele sunt despre teatru, școală sau problemele personale cu care se confruntă. Va fi vernisată și o expoziție de benzi desenate, proiect adus la Festival de Institutul Cultural Român.

O proiecție deosebită menționată de organizatori este filmul „Bună dimineața Transnistria”, în regia norvegienilor Fabien Greenberg și Bard Kjoge Roninng, regizori care au mers în Transnistria și au filmat două personaje „foarte interesante”.

Printre publicul ediției din acest an a Festivalului vor fi și zece deținuți, care vor urmări filmul „Marta și Niki”, în regia suedezei Tora Mkandawire Martens. „Încurajăm toate straturile societății să vină la noi la proiecții. Intrarea este gratuită și transportul este gratuit”, a spus Max Cârlan.

În fiecare zi, în perioada 23-28 septembrie, va fi pus la dispoziție un autocar din Chișinău. Autocarul va porni dimineață spre  Cahul și se va întoarce în capitală după proiecții, în jurul orei 20.00. Detalii pe moldoxfestival.com.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Pe 25 martie se va vota Reîntregirea ȚăriiConferințe IPN [HD] | Prețul inegalității din Moldova
Conferințe IPN [HD] |Chișinăul de seară, orașul luminilor, rezultatul concursuluiConferințe IPN [HD] | PUN își consolidează rândurile
Vezi toate
banner ceu
banner creditex