ANSA a verificat plantațiile de pepeni la nivelul de pesticide și nitrați
Print Send by email
14:52, 26 Iul 2017

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au vizitat plantații de pepene verde și castraveți în mai multe gospodării agricole. Peste 200 de probe prelevate au fost prezentate pentru investigații de laborator, iar rezultatele au arătat că depășiri ale limitelor maxime admisibile de pesticide și nitrați nu au fost stabilite, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al instituției.

ANSA atenționează consumatorii să procure legume numai din locurile autorizate, din loturile însoțite de certificate de origine și de inofensivitate.

Specialiștii în sănătate publică atenționează că fructele și legumele care conțin nitrați devin nocive pentru organismul uman atunci când sunt consumate în cantități exagerate. Efectele negative ale nitraților asupra sănătății sunt că modifică și/sau sufocă încet, dar sigur, celulele hepatice și stomacale, cresc incidența cancerului limfatic, de stomac, intestine, esofag și ficat.

În cazul în care a fost consumat un aliment despre care se cunoaște că ar conține un nivel ridicat de nitrați este indicat imediat consumul de citrice, suc de citrice sau legume bogate în vitamina C, pentru că anihilează o parte din cantitatea de nitrați ingerată. Conținutul de nitrați al unui aliment poate fi redus prin fierbere, murare și marinare, dar și curățând-l de coajă sau ținând-l în apă timp de o oră.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Asociația Obștească Ecolanima

S-a scris o nouă filă de istorie în Gordinești, la #DORfest! Nordul s-a sărbătorit 2 zile cu muzică, oameni cu spirit liber și tradiții.

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | IDOM. O nouă victimă de maltratare într-un spital psihiatric.Conferințe IPN [HD] | ONG-uri: Cerem eliberarea lui Alexei Alexeev!
Conferințe IPN [HD] | Mamei i se propune să vândă ficatul fiului.Conferințe IPN [HD] |Festivalul Internațional de Filme Documentare MOLDOX.
Vezi toate
banner creditex